SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sokaktaki vatandaş, Erdoğan’ın ‘Ekonominin kitabını yazdık’ sözlerini böyle yorumladı: ''İyi olan saray’ın ekonomisi''

Sokaktaki vatandaş, Erdoğan’ın ‘Ekonominin kitabını yazdık’ sözlerini böyle yorumladı: ''İyi olan saray’ın ekonomisi''

Karadeniz Özel

19 Kasım 2021 Cuma - 11:09




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ekonominin kitabını yazdık’ sözlerini, vatandaş Karadeniz Gazetesi’ne yorumladı. Halk, “İyi olan Saray’ın ekonomisi” diyerek hükümete tepki gösterdi





HALİMİZ ORADA…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği ‘Ekonominin kitabını yazdık’ sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü… Trabzon halkı Erdoğan’ın o sözlerini yorumladı. Vatandaşlar, “Türkiye ekonomisinin hali ortada. Belli ki iyi olan sarayın ekonomisi” diyerek o sözlere tepki gösterdiler.

KASAP KELİMESİNİ….

“Erdoğan yanlış kitap yazmış” diyen vatandaşlar hükümete şöyle seslendi: “A normal bir durum var. Bir yandan her güne zamlarla uyanırken diğer yandan ‘İyi bir ekonomimiz var’ diyebilmek ​​​​​​Abesle iştigal. Gerçekten pazara, markete, manava giden bir insan ekonomi iyi diyebilir mi?”

VATANDAŞ KONUŞUYOR…

ÜRETİMİN OLMADIĞI YERDE…

Makamı yüksek olanların ekonomiyi iyi bilecek diye bir şey yok… Ekonomimiz iyi değil. Dolara bakarsan, ürünlere bakarsan durumumuz iyi değil… Ama kitap yazmakla olmuyor bu işler! Çalışmak lazım, iktisat yapmak, tasarruf yapmak, harcamalarımızı bütçemize göre ayarlamak lazım… Yol var, tünel var ama tünelden, yoldan ne taşınacak? Üretim yok, üretim olmayan bir yerde ekonominin iyi olması veya ekonomi kitabı yazılması mümkün değil.

TAKİP EDEMİYORUZ…

Yanlış bir kitap yazdığı ortada…  Ekonominin durumu belli… 75 yaşındayım; bu memlekette yaşıyoruz. iyi yapana duamız desteğimiz var. Ama yanlış yapana da yanlışını söyleyeceğiz. Ekonomi yerlerde sürünüyor, böyle ekonomi olmaz! İnatla; şöyle böyle konuşmakla bu işler olmaz! Gerçekten alışveriş yapmaya korkuyoruz, Her gün her şeye zam geliyor; yetişemiyoruz, takip edemiyoruz… Bizim istediğimiz memleket güzel idare edilsin, daha iyi bir Türkiye istiyoruz.

ÇARŞI VE PAZARA ÇIKIN…

AK Partinin %80 oy aldığı bir yerde ne konuşabilirsin… Ne anlatabilirsin? Ekonominin durumu ortada… İstediği kadar kitabını yazabilir. Euro, Dolar fiyatları ortada… O yüzden istediği kadar kitabını yazabilir! Gözü açık olanlar görüyor. Görmeyenleri de artık görmeye davet ediyorum. Türkiye’nin ekonomisinin iyi olduğunu söylemek şu şartlarda mümkün mü? Çarşı ve pazara çıkın… Acı tabloyu yaşayarak görün; çünkü biz her gün görüyoruz.

ÜRÜNLERE ZAM, ZAM ZAM…

Böyle kitap yazılırsa durumumuz böyle olur! Böyle ekonominin kitabı mı olur? Bir ülkede demokrasi, hukuk gibi her şey rayına oturursa o ülkenin ekonomisi de düzgün olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan neyi ifade etmek istiyor, ne yapmaya çalışıyor onu bilemiyorum… Ben çarşı ve pazara gittiğimde aldığıma ve verdiğime bakıyorum.  Bir kaşar peyniri 15 gün önce 35 TL’ye aldım, 1 hafta sonra gittim 40’a çıktı… Bu ürün sadece bir örnek; diğer ürünlerde aynı böyle…

İYİ EKONOMİ BÖYLE OLMAZ

Cumhurbaşkanı herhalde, Sarayın içindeki ekonominin kitabını yazdı… Sanki farklı bir ülkedeyiz… ‘Ekonomimiz uçuyor, ekonomimiz çok iyi’ diyor. Ama o herhalde sarayın içindeki ekonomiden bahsediyor! Çünkü insanların ne yaptığını bilmiyor, nasıl yaşadığını bilmiyor, emeklinin halini anlamıyor, öğrencinin halini anlamıyor… Biz kaç milyon öğrenciyiz? 650 TL burs bekliyorum! Gelsin de cebime para girsin! Öğrencisinden emeklisine herkes dertli… İyi ekonomi böyle olmaz.

Beğendim
7
Sevdim
5
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap