SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şoför esnafının 12 yılı harcandı

Şoför esnafının 12 yılı harcandı

29 Kasım 2017 Çarşamba - 08:00




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, “Bu şoför esnafının 12 yılı maalesef boşa harcandı. Biz geldiğimiz zaman projele





Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, konuşmalarında Mevcut Başkan Turan Altuntaş’ı hedef aldı. Usta, 12 yıldır şoför esnafının hak ettiği hizmeti alamadığını dile getirdi. Ayrıca mevcut başkanın zamanında toplantının yapılacağı yer konusunda pahalı yerleri tercih etmediği halde önümüzdeki Genel Kurul toplantısı için büyük paralar harcadığını ifade eden Usta, bu mekânın uzak bir yerde seçilmesiyle üyelerin mağdur edildiğini ve lehine oy kullanılmasına engel olunduğunu dile getirdi.

KAYBETME KAYGISI İLE ŞANTAJ YAPIYOR

“Şoförler Odası, üyelerin moralini düzeltecek yerlerdir. Oraya uğrayıp çayını kahvesini içmek üyelerin en doğal hakkıdır diye düşünüyorum. Ancak odaya mecbur kalmadıkça birkaç üyenin haricinde kimse gelmemektedir. Bu gelen üyelerden de mevcut Oda Başkanı Turan Altuntaş seçim kaybetme kaygısı nedeniyle ‘gel aidatını kapatayım bana oy sözü ver’ gibi telkinlerde bulunarak oy istemektedir. Yani şoför esnafını zorda bırakıyor. Oda Başkanı Altuntaş evrak almaya gelen üyeye, ‘herkes işine baksın benim bozulmamış dört senem var’ ifadelerini defalarca kullanarak seçim kaybetme kaygısı ile beraber şantaj olarak kullanıyor.”

ZAMANINDA PARAM YOK DEMİŞTİ

“Mali Genel Kurul toplantısının Ramada da yapılması ile alakalı bir şey söyleyeyim. 2010 yılında yapılan Mali Genel Kurul toplantısının Zorlu Grand Otel’de yapılması gündeme geldiğinde Sayın Oda Başkanı Turan Altuntaş, ‘Benim Zorlu Grand Otel’e verecek param yoktur’ demişti. Ama şimdi gelinen süreçte 2018’de yapılacak Genel Kurul toplantısını Ramada Otel’de yapmak için anlaşma sağladığını ve bunu sosyal medya (facebook) hesabında da paylaştığını görüyoruz.”


UZAKTA TUTUP ÜYELERİ MAĞDUR EDİYOR

“50 bin lirayı 100 bin lirayı bulabilecek bir masrafla beraber bu şoför esnafının parasını neden heba ediyor? Neden uzak yere gitmek için gayret gösteriyor? Anlamış değiliz. Bu şoför esnafı bunun hesabını soracaktır. Şehir içinde kapalı spor salonumuz dururken şehir dışında trafik yoğunluğu olan bir yerde bunu yapmasının çok düşündürücü olduğunu söylemek istiyorum. Kesinlikle bir art niyet görüyorum. Hem üyeye uzak olsun gelmekte zorlansın gibi bir düşünce söz konusu olabilir, hem de bastıracak olduğu görevli kartları ile beraber üye olmayan üç yüzden fazla kişiyi salona sokmayı planlayabilir. Dolayısı ile 800-1000 kişilik olan salona bu üç yüz kişi girdiğinde benim üyem dışarıda kalacak ve çoğu da belki de geri gidecek. Dolayısı ile şoför esnafının mağdur olabileceği bir yeri alması çok düşündürücü ve manidar.”

KAOSA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

“Birde 8 bin 500 liraya Zorlu Grand Otel’de yapılacak toplantıya itiraz eden bir Oda Başkanı şimdi orayı neden tutmaktadır. Onun da açıklamasını bekliyoruz. Uzak bir ilçeden bir üyemizin saat 3’te çıktığını düşünürsek yetişmesi mümkün değil. Oy kullanamayacak, artı orda oldu bittiye getirip kendini aklaması söz konusu olacak diye düşünüyorum. Yani tamamen çok anlamsız bir karar alarak Ramada’yı almıştır. Şoför esnafının mağdur olabileceği bir ortamda bu seçimi yapmak için hazırlık yapmıştır. Maalesef bu koltuk sevdalıları koltuklarını kaybetmemek için her türlü şeye başvurabilmektedir. Yani kaosa davetiye çıkartıyor.”

BAKANIMIZ GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI


“Kesinlikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan yardım isteyeceğiz. Bakanımızın zaten doğrudan, dürüstten, adaletten yana olacağını düşünüyoruz. O manada gereken desteği vereceğini umuyoruz. Zaten Sayın Bakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah diğer siyasi parti üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşları da bu işe o şekilde yaklaşımlarını gösterirler. Bizim istediğimiz şoför esnafının hak ettiği güzel adaletli bir genel kurul sonucu almak, öyle de olacağını düşünüyoruz. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin.”

ALLAH İZİN VERİRSE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

“Biz bu yola çıkarken şunu söyledik, ‘Allah bize yalan konuşmayı nasip etmesin, yalan söyleyerek bu makamlara da gelmeyi nasip etmesin. Bu makamlara geldikten sonra üyelerimize layığı ile hakkı ile muamele ve hizmet etmeyi Allah bize nasip etsin’ dedik ve tek doğrultumuz da bu yöndedir. Bunları da teker teker Allah izin verirse hayata geçireceğiz.”

GERÇEKTEN HİÇBİR ŞEY YAPMADI

“Bir televizyon programında spiker, ‘12 yıl boyunca ne yaptınız’ diye bir soru sordu. Altuntaş ise, ‘Benim 12 yıl boyunca ne yaptığımı üyelerimiz biliyor’ diye bir cevap verdi. Ama ne yaptığına dair bir açıklama dahi yapamadı. Çünkü gerçekten hiçbir şey yapmadı. Bu şoför esnafının 12 yılı maalesef boşa harcandı. İnşallah biz geldiğimiz zaman söz verdiğimiz gibi 21 tane projeyi hayata geçireceğiz ve bu projelerle beraber şoför esnafının vizyonunu da arttırıp şehirde güzel bir ivme kazandıracağız.”


ESNAF BASKICI DÜZENDEN KURTARILMAK İSTİYOR

“Esnafın ana beklentisi birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Çünkü şu anda Turan Altuntaş yönetiminde şoför esnafı hep kutuplaştırıldı. Bir üyenin selam vereceği başka bir üye mevcut oda başkanı ile konuşmuyorsa selamlaşmaz hale getirdiler olayı. Çünkü olay başkanın konuşulduğunu gördüğünde anında arayıp ‘niye onunla konuştun’ diyebileceği kadar ileri gitti. Dolayısıyla şoför esnafı artık hizmetten çok bu baskıcı düzenden bu esaretten kurtarılmak istiyor. Akabinde zaten yapılacak hizmetlerle beraber şoför esnafının baharını yaşayacağını, derin bir oh çekeceğini düşünüyorum. Allah’ın izni ile 2018’in ilk aylarında yapılacak olan seçimde şoför esnafı sandıkta gerekeni yapacak ve artık bu Turan Altuntaş dönemine son verecek diye düşünüyorum.”

KARDEŞLİK İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ

“Ben 12 yıl boyunca yapmış olduğum Genel Sekreterlik dönemimde şoför esnafının derdinin, sıkıntısının nasıl çözülebileceğini, odanın nasıl gelir elde ettiğini, karşılığında da ne hizmetler alabileceğini çok iyi biliyorum. Ama dediğiniz gibi tek endişemiz şoför esnafını mağdur etmektir, kaosa sürüklemektir. Biz düzeyli bir genel kurul yapmak için seferber olmak istiyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde olmak istiyoruz. Ama maalesef kaosa davetiye çıkarmak için mücadele veriliyor. Bu konuda gerekli mercilere müracaatımızın olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. İnşallah hayırlı bir genel kurul sonucunda hak edenin kazanacağını düşünüyorum.”

MERKEZDE YOK İLÇELERDE VAR


“Mevcut Başkan Turan Altuntaş, bir projede gittiği durak başkanları toplantısında, “Ben Ömer Hakan Usta’nın açıkladığı projelerin hiçbirini yapamam” diyor. Şoför esnafının gözüne baka baka bunları açık açık kendisi söylüyor. Bunlara yüzlerce şoför esnafımız şahittir. Peki soruyorum, hiçbirini yapamadın bir tane çekiciyi dahi bu şoför esnafının hizmetine sunamaz mıydı? Akşama kadar direksiyon sallayan, araç kullanan esnafımızın en ihtiyaç duyduğu hizmet çekici hizmetidir. Araçlar sık sık arıza yapabilir, her an kaza yapabilir. Şoförlerin ihtiyaç duyabileceği en güzel, en büyük hizmetlerden birisi çekici. Ama maalesef İlçe Oda Başkanlıklarımızda bu hizmet olmasına rağmen il şoförler odasında bu hizmetin olmaması çok büyük bir oda ayıbıdır. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bizim ilk yapacağımız hizmetler arasında bir değil iki çekici hizmeti vereceğiz ve vaat ettiğimiz projelerin tamamını Allah nasip ederse hayata geçireceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap