SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şoför esnafı yenilik istiyor

Şoför esnafı yenilik istiyor

02 Aralık 2017 Cumartesi - 06:25




Yakında yapılacak olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan Ömer Hakan Usta’ya Kur-an Kursu, Fatih, Ayasofya dur





TRABZON - Trabzon Kur-an Kursu, Fatih, Ayasofya Dolmuş Durağı Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Önder Ergin Özsalih, Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlık seçimiyle ilgili konuştu. Özsalih, mevcut başkanın 3 dönemdir cemiyet başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Göreve geldiği zaman bu görevi 1 ya da 2 dönem yaparak bırakacağını beyan ettiği halde üçüncü dönemi bitirmiş, dördüncü döneme aday olmuştur” dedi.

GİDER ÇOK GELİR YOK!

Şu an bütün durakların sıkıntılı olduğunu söyleyen Başkan Özsalih, şunları kaydetti: "Şoför esnafının ekonomik olarak durumu iyi değil. Şoför esnafının yüzde 90’ının cebinde arabasına birtakım lastik alacak kadar parası bile yok. Mevcut hatlardaki sorunlar halen çözülmemiştir. Bize şu anda arabalarımızın değerinden bahsediyorlar. Biz alım satımcı değiliz. Günlük kazancımızla çoluk çocuğumuzu geçindiren insanlarız. Bugün araçlarımız 10 sene önce kazandığımız paraları kazanıyor. Giderlerimiz ise katbekat artmıştır."

HiZMET VERiLMiYOR

Önceki yönetimin bıraktıkları ile ilgili konuşan Başkan Özsalih, şöyle devam etti: “Önceki yönetimin ona bırakmış olduğu Meydan’daki 4 katlı bina, çekici, ambulans, makam aracı vardı. Peki şimdi onlar nerede? Acaba şoförler odamızın kasasında ne kadar parası var? Bunu mevcut başkan açıklasın! Biz şu anda araçlarımız bozulduğu zaman özel çekici çağırıp araçlarımızı çektiriyoruz. İlçelerde çekici hizmeti verilmesine rağmen biz odamızın böyle bir hizmetinden faydalanamıyoruz."


HiÇ ÇALIŞMA YAPILMIYOR

Son günlerde araçlara hiç rağbet olmadığını vurgulayan Başkan Özsalih, “Satmak isteyen esnafımız araçlarını satamıyor. Bu konuda cemiyetimizin hiçbir çalışması bulunmamaktadır. Önceki yönetimle kendisini kıyasladığı zaman koltukların metrelerle ölçüldüğünü ve araçların ceza yediğini söylüyor. Şimdi metrelerle ölçüm yok ama araçlarımıza bol miktarda ceza gelmektedir” dedi.

ESNAFA AĞIR DARBE

Özsalih, “Zamanında 'Havaalanı durağını Kaşüstü durağına çıkaracağım' diye söz verdi. Ancak, ilçelerden toplamış olduğu plakaları (M) burada hatlandırarak hem havaalanı durağına hem de Kur'an Kursu durağına darbe vurulmuştur” dedi. 

YENiLiK ARTIK ŞART OLDU


Mevcut başkanın şoför esnafının sorunlarına çözüm bulamadığını belirten Özsalih, “Cemiyetimizin yeniliğe ihtiyacı vardır. Ondan dolayı cemiyetimizde yıllardan beri görev alan, odanın işleyiş prosedürünü iyi bilen, insanlarla barışık, görevdeyken üyelerin sorunlarını çözmek için elinden geleni yapan ve şoför esnafına yeni bir çehre kazandıracağına inandığımız Ömer Hakan Usta’ya destek veriyoruz. Makamlar mevkiler hizmet etme yeridir. Biz bugüne kadar ekmeğimize kim ekmek katmışsa Allah razı olsun dedik. Birilerinin de bugünkü konumuna bakarak bu şoför esnafından Allah razı olsun demesi gerekir” ifadelerini kullandı.  

Yusuf Arslan

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap