SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Siyaset hizmete engel oluyor!

Siyaset hizmete engel oluyor!

01 Mart 2018 Perşembe - 11:42




Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, muhtarların tarafsız olması gerektiğini belirterek, siyasetin de hizmete engel olduğunu vurguladı.





Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır gazetemize konuştu. Bahadır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki Muhtarlar Buluşması davetine katılmamasının ardından ilçede tepkiyle karşılaştığını belirtirken, hizmet konusunda da engellerle karşılaştığını dile getirdi. Bahadır, “İtaat yoksa hizmet de yok gibi bir algı oluşuyor. Siyaset hizmete engel olmasın” dedi. Bahadır, sadece mahallesinin değil tüm Vakfıkebir’in sahipsiz olduğunu belirtirken söz verilen projelerin hayata geçmemesinden şikayetçi oldu. İşte Bahadır’ın açıklamaları…

“Cumhurbaşkanı Erdoğan 2016 yılından bu yana muhtarlara ayrı bir hassasiyet göstermeye başladı. Beni de Beştepe’ye davet ettiler ama oraya gitmeyi kendime uygun görmedim. Bunun sebebi de yasa diyor ki, muhtar otonom, özerktir, mahallesini güzelleştirmek adına elinden ne gelirse onu yapmakla görevlidir. Bu anlamda da siyasi bir ayrım yapmamak gerekir. Bunun akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan partinin genel başkanı durumuna geçince benim tarafsızlığım tartışılır hale gelir düşüncesi ile o talebi kabul etmedim ve davete gitmedim.”

AK PARTi BANA TEKLiF YAPTI AMA

“Bana AK Parti’de siyaset yapmayı da teklif ettiler ama tarafsızlık çizgimi bozmamak adına bu teklifi de geri çevirdim. Birçok politikacı menfaati uğruna çizgisini değiştirmiştir. Ama ben bir muhtar olarak vatandaşın yanındayım ve tarafsızlığımı koruyorum. Vatandaşın hakkını savunmak adına Vakfıkebir’de fındık mitingi yaptım. Ama milletvekilimiz olaya benim kadar eğilemedi.”

MUHTARLA İMAM ÖNEMLİ


“Bugün bir köyde veya mahallede muhtarla imamını ele geçirdiğinde sandıkta yüzde 70 olarak mevcudiyet olarak etkin olursun. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yerel yönetimleri iyi bildiği ve bunun farkında olduğu için muhtarları el üstünde tutuyor.”

TEPKiYLE KARŞILAŞTIM

“Ben Beştepe’ye gitmeyince tepkiyle de karşılaştım. Bu konuda kaymakamımızdan, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’dan, AK Parti ilçe başkanımızdan tamamen tepki gördüm. ‘Sen kimsin’, ‘Kim oluyorsun’ gibi sözlerle karşılaştım. İşin boyutu o kadar değişti ki elimi dahi sıkmamaya başladılar. Mahallemle ilgili sorunların görüşüldüğü toplantılara davet dahi edilmemeye başlandım. Belediyenin kapısından içeriye de koymuyorlar beni ne yazık ki.”

SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYAN YOK

“İlçemizin ve şehrimizin sorunlarını gündeme taşıyan yok. Vakfıkebir’den Muhammet Balta milletvekilimiz var ama ilçeyle hiç ilgilenmiyor. Bölgemizden o kadar bakanımız var ama yatırıma gelince hiçbir şey yapılmıyor. İşte bu da beni çok ama çok üzüyor. Bölgemiz ileri gitmesi gerekirken her geçen gün geriye doğru gidiyor.”


GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUM

“Mahallemizde söz verdiğimiz hizmetleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Cenazelere 150 tane sandalyeyi 4 yıldır veriyorum.  Muhtarlık ofisimizi de açtım. Mahallemin hizmetinde kullanılması için ses amfisi aldım, kırsaldaki yerlerde elektrik olmadığı için cenaze defin sırasında ve mevlitlerde bunu kullanıyoruz. Abdesthaneye rezisdanslı şofben taktık, gün boyu sıcak su akmakta. Camimizin önüne bir tente yaptık. Bunlar çok büyük işler olarak görünmüyor belki ama mahallemiz için ihtiyaçtı.”

BU KONUDA UZMANIM!

‘’ Yaşadığım yöreye hizmet için çıktığım bu yolda lisans eğitmimi yüksek lisansla taçlandırmak istedim. Avrasya Üniversitesi’nde yerel yönetimler üzerine yüksek lisans yaptım. Tezimde de büyükşehir yasasını irdeledim ve yerel yönetimler konusunda uzmanlaştım.’’

HİÇBİRİNİ AYIRMADIM


“Ben seçilmiş bir muhtarım. Hizmet alabilmek için illa ki iktidarla aynı görüşte mi olmam gerekiyor? Size itaat etmek zorunda değilim ki. Herkesin görüşüne saygılıyım ama, itaat yoksa hizmet de yok gibi bir algı oluşuyor. Bana oy vermeyenler de var mahallemde ama ben herkese aynı yaklaştım, hiçbirini ayırmadım. Acı tatlı her zaman yanlarındayım.”

SANAYİ İÇİN BİR ADIM ATILMADI

“Vakfıkebir Organize Sanayi ikinci sırada yer alıyordu. Şimdi durum içler acısı. Bırakın organize sanayiyi, daha yoluna bile başlanmamış. Milletvekili Muhammet Balta 2011-15 döneminde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı idi. Neden bir adım atmadı bu yolun ve organize sanayinin hayata geçmesi için?”

BU NASIL ÇELİŞKİ?

“Sahilimiz yıllar önce dolgu yapılıyor. O mücavir alan 2007-2009 yıllarında mahkemeye veriliyor ve Karayolları olaya el atıyor. Akabinde 2014’te belediye başkanı değişip Muhammet Balta göreve gelince bu işi sıkı takibe alıyor ve 2015-2016 yılları sonunda bu rakam 53 triyon civarında bir para olarak belediyenin kasasına yatıyor. Şu anda Doğu Karadeniz’in maddi olarak en güçlü belediyesi Vakfıkebir Belediyesi’dir ama hizmete gelince de en az hizmet alan bir ilçeyiz. Bu nasıl bir çelişki?”


BALTA İLÇE İÇİN NE YAPMIŞ Kİ?

“2013 yılında 46 projenin yer aldığı katalog dağıttılar. Hangisi hizmete girdi bu projelerin çıkıp anlatsınlar. Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebirli. Ne yapmış ilçesi için? Muhalefet milletvekili Haluk Pekşen ilçemize ondan daha çok geliyor ve sorunlara dikkat çekiyor. Bir muhtar olarak ilçeme verilen sözlerin takipçisi olacağım. Tabi bunları biz dile getirdikçe tepkilerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Ben sadece kendi mahallem için konuşmuyorum. Vakfıkebir 2014’ten sonra hak ettiği etkin hizmeti bir türlü alamamıştır.”

YETKİ KARMAŞASI

“Hizmet için Trabzon’da büyük de bir yetki karmaşası var. Trabzon’da Park Bahçe İşleri’ni arıyorum bir hizmet için, diyorlar ki ‘biz oraya bakmıyoruz, ilçeye söyleyin”. Buraya söylüyoruz, başka yere havale ediyorlar. Anlam veremiyorum bu olaya.”

Selahattin Özcan


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap