SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şimdi buyurun diyeceğiz

Şimdi buyurun diyeceğiz

15 Eylül 2018 Cumartesi - 09:52




Akçaabat Belediye Başkanı Türkmen’den Karadeniz'e çarpıcı açıklamalar





Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ta planladığı dev turizm projelerinden söz ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkmen, dağ ve yayla turizmine büyük önem verdiklerini aktararak, “Bir turizm güzergahı projemiz var. Bu güzergahta Akçaabat’ın içinden çıkıp Hıdırnebi’ye, oradan Acısu Yaylası’na ve diğer yaylalara gidilebilecek ve Sera Gölü’ne inilebilecek. Biz belediye olarak raporlar hazırladık ve Avusturya firmasına master plan yaptırdık. Trabzon Valiliği, DOKA, DSİ, Tarım ve Orman Bakanlığı işin içinde yer alıyor. Yatırımcılara ‘şimdi buyurun’ diyeceğiz. Bunun yanında Akçakale için turizm kasabası projemiz var. Restorasyon projesi hazırlanacak” diye konuştu.

HİÇ İŞSİZ KALMAZ

Turizm adına bir ring oluşturulması gerektiğini ifade eden Türkmen, “Akçaabat’ta planladığımız proje bütün Trabzon’u kaldırır. Hiç işsiz kalmaz. Körfez ülkelerinden gelenler bizim için bir şanstır. Mesela iki tane gölet projemiz var, biri Hıdırnebi’de, diğeri Sinba Yaylası’nda. Bu göletler Uzungöl’e alternatif olacaktır. Cennet gibi güzel yerler var. Buraları planlıyoruz ki kötü yapılaşmalar olmasın istiyoruz. Eğer birlikte hareket edemezsek bu kötü gidişi durduramayız” diye konuştu.

KORURSAK TÜKENMEZ


Başkan Türkmen, “Arapların petrolü var ama bir gün tükenecek, eğer biz doğamızı korursak asla tükenmez. Önce yaylacılarımız bunun şuurunda olacak. Sadece yaylanın güzelliğinden istifade etmek için ev yapanları belirli bir alanda toplamak gerekir. Hayvancılık için gidene bir şey diyemeyiz. Yeter ki üretim olsun. Nerede güzel çayır çimen görüyorsa vatandaş gidiyor ortasına ev yapıyor. Böyle bir savurganlık olamaz. Çocuklarımız işsiz ama şehirde, köyde, yaylada, mezrada adamın dört tane evi var. Bunlar israftır. Önce üreteceğiz sonra ihtiyaç kadar yapacağız” dedi.

Haber; Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap