SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sibel Suiçmez, 'Siyasi değerleri yerle bir ettiler'

Sibel Suiçmez, 'Siyasi değerleri yerle bir ettiler'

02 Mayıs 2023 Salı - 12:14




Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte basın buluşmasında gazetecilerle bir araya gelen CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, açıklamalarda bulundu.





Beraberinde milletvekili adayları Ahmet Kaya, Murak Özcilingir, Musa Hacıoğlu ve CHP SKM sorumlusu Kubilay Çiçek olduğu halde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte basının sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, “Halk iradesi nasıl şekillenirse şekillensin ortaya çıkacak sonuç başımızın üzerindedir. Biz onlar gibi değiliz”Bunun aksi söz konusu olduğu takdirde yerimizde oturmayacağımızın bilinmesini isteriz” açıklamasını yaptı.

GELENEKLERİ HİÇE SAYIYORLAR

Halkın iradesi sandığa yeterince yansıtılmamışsa ya da oraya yansıtılıp kayıtlara geçmiyorsa bunun adının ‘seçim hilesi’ olacağını belirten Suiçmez, “Hakkımızı sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Seçmen iradesinin başka nedenlerle çarpıtılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Daha önce İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlarının seçimlere istifa ederek girdiklerini hatırlatarak bunun bir seçim ve demokrasi geleneği olduğunu ifade eden Suiçmez, “Yasal zorunluluk olmasa da bu bir etikti. Bir gelenekti. Bunun bir nedeni vardı; devlet geleneği veya Anayasal hukuk sistemi içerisinde seçimin adil olması, seçim güvenliğinin sağlanması amaçlanırdı. Gelinen noktada aday olduklarında etik nedenlerle bu bakanların istifa etmeleri beklenirken şimdi tam tersi; hepsi bir ilden milletvekili adayı yapıldı. Bu basit bir nedene dayanmıyor. Bu bir şeyin sinyalini veriyor” yorumunu yaptı.




SEÇİMİ DARBE İLE EŞİTLİYORLAR

İçişleri ve Adalet bakanlarının seçime yönelik açıklamalarına ilişkin olarak yöneltilen soruya ise Suiçmez şu karşılığı verdi: “Sayın İçişleri Bakanının vahim açıklamalarına alıştık. Aslında hiçbir hukuk devletinde söylenemeyecek sözler söylüyor. Bir siyasinin söylemeyeceği, hele bir içişleri bakanının asla söylememesi gereken sözler. Bunu hep yapıyor. Bundan siyasi rant sağlayacaklarını zannediyorlar. Adalet Bakanı da benzer şeyler söyledi ama biz demokrasi geleneğinden ve kültüründen gelen insanlarız. İşimize gelmediğinde seçim sonuçlarını darbe sonuçları ile eşitlemeyiz. Milletvekili adayı olan ama bakanlık koltuğunu şu anda dolduran kişilerin yaptığı açıklamalardan hiçbir şekilde korkmuyoruz. Bizim bu ülkeye bir borcumuz var, bu seçimler tarihi seçimlerdir.” 




ÇOK VAHİM SONUÇLAR DOĞAR

Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getiren Suiçmez, “Bu ülkenin mecrasının başka yöne yönelmesinin önünü hızla keseceğiz. Bu 6 partinin genel başkanları büyük fedakarlıkla bu süreci buraya taşıdılar. Şimdi bize düşen alanlarda korkmadan, yılmadan çalışmak; vatandaşın gönlüne dokunmak. Bunu da Millet İttifakı adayları olarak yerine getiriyoruz. Dün pankartlarımızı kestiler, biz bugün yeniden asıyoruz. Bu yarışın savaş haline getirilmesi ve bizatihi bakanlar tarafından bununu yapılmasının ne kadar vahim sonuçlar doğuracağının da onlarca bilinmesini istiyoruz. Halk onlara sandıkta en güzel cevabı verecektir” dedi. 

ATEŞ CİNAYETİ HAKKINDA CEVAP




Soruşturma aşamasındaki Sinan Ateş cinayeti hakkında yöneltilen bir başka soru üzerine ise Suiçmez, “Sinan Ateş cinayetinde zanlılar belli. Bir an önce gerekli soruşturmanın bitirilip ve yargılama aşamasına geçilmesi lazım. Bizim bütün beklentimiz bu. İftira atma, yönlendirme ya da somut veriye dayanmadan yapılan açıklamaları bir yana bırakıp yargının işletilmesini sağlamak esastır. Sayın Genel Başkanımız bu konuda net bir açıklama yaptı; Sinan Ateş’in öldürülmesi olayının üzeri kapanmayacak. Arka planda bunun failleri ortaya çıkacaktır. Yargı çalışmalı. Yargı işlemeli ve görevini yapmalıdır” diye cevap verdi.

HABER: EROL TAŞKIN
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap