SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sibel Suiçmez 'Bakanlık Dini Eğitim Bakanlığına Dönmüş'

Sibel Suiçmez 'Bakanlık Dini Eğitim Bakanlığına Dönmüş'

11 Ekim 2023 Çarşamba - 23:20




CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'den Milli eğitim bakanına sert sözler





Dünya Kız Çocukları Günü sebebiyle kız çoçuklarının eğitimde yaşadığı sıkıntılara değinen Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Milli Eğitim Bakanının;

Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 'Karma eğitim' başlıklı 15'inci maddesinde: 'Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir. ' hükmü yer almaktadır sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.

LAİK VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN EN TEMEL KOŞULU KARMA EĞİTİMDİR!




Dünyada ve ülkemizde her yıl milyonlarca kız çocuğu ayrımcılıkla mücadele etmekte, toplumsal şiddete dayalı şiddetle karşı karşıya kalmakta, eğitim hakkı, sağlık hakkı gibi birçok temel hakka erişememektedir. Dinî Eğitim Bakanlığı haline gelen Millî Eğitim Bakanlığının Sn. Bakanı karma eğitimi kaldırmak yönünde ifadeler kullanmıştır. Karma eğitimi korumakla görevli bir Bakanın onu kaldırmaya yönelik ifadeler kullanması kız çocuklarının geleceği için çok tehlikelidir. Oysa laik ve çağdaş eğitimin en temel koşulu karma eğitimdir.

Kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılmaması için karma eğitim uygulamasına devam edilmesi gerekmektedir. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz: Kadınların ve kız çocuklarının insan haklarına ve temel özgürlüklerine saygı duyma, geliştirme, koruma ve çocuk yaşta, erken yaşta zorla evliliklerini önleme devletin öncelikli görevidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap