SON DAKİKA



Haber > Trabzon > ‘Servis yolu yapılıyor’ denilen bölgede büyük tahribat…

‘Servis yolu yapılıyor’ denilen bölgede büyük tahribat…

21 Haziran 2019 Cuma - 09:28




Boztepe’ye kim sahip çıkacak?





Karadeniz Gazete / Fatih SAYGIN // Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde önceki gün CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin’in gündeme taşıdığı Boztepe’deki tünel giriş çalışmasını yerinde incelediğimizde vahim tablo ile karşılaştık. Kanuni Bulvarı’nın geçeceği bölgede açılacak tüneller için yapılan çalışmada Trabzon’un şehir merkezindeki tek bakir kalmış yeşil alanında büyük tahribat yaşanıyor. Yapılacak işlerden önce halkın bilgilendirilmediğini kaydeden Turgay Şahin, “Trabzon’da yapılacak bir takım işler gizli kapaklı yapılıyor. Konuyla alakalı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmanın servis yolu olduğunu Zorluoğlu, tünel açıldıktan sonra bölgenin eski haline getirileceğini söylemişti. Fakat Servis yolundan daha büyük tahribatlar söz konusu. Taşlar aşağı dökülerek yeşil örtü talan ediliyor” dedi.

NAKLİYEDEN KAÇIYORLAR

Esentepe Mahallesi’nde yaşaya vatandaşlar da çalışmanın mahalleleri için risk oluşturduğunu dökülen taşların can güvenliklerini riske attığını belirttiler. Konuyla ilgili konuşan bir mahalleli “Yol yaparken ortaya çıkan bütün hafriyat dağdan aşağı dökülüyor. Önlem olarak bir set açılmış seti aşan kayalar mahallenin içine kadar geliyor. Malzeme dökülürken bitki örtüsü yok ediliyor.  Önceki günkü çalışmada futbol topu büyüklüğünde taş iki mahalle vatandaşımızın arasına düştü. Kayalar sekip düşüyor. Burada çocuklar var. Şehir içindeki çalışmada böyle bir uygulama olur mu? Nakliyeden kar edeceksin diye Boztepe’den aşağı mahalleye malzeme dökülür mü? Müteaahhit kar edecek diye bu rezillik nedir? Boztepe mahvoluyor bunu gören yok mu?” şeklinde konuştu. Esentepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Ayvaz ise taşların döküldüğü alanın genişletilene kadar çalışmanın durdurulduğu bilgisini verdi.

 

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap