SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Semt pazarlarında ürünler kilo işi değil gram işi satılıyor

Semt pazarlarında ürünler kilo işi değil gram işi satılıyor

Karadeniz Özel

12 Nisan 2022 Salı - 11:26




Ramazan’ın gelmesiyle beraber artan fiyatlar semt pazarlarını vurdu. Evlerine elleri boş döndüklerini belirten vatandaş, “Pahalılıktan kilo işi almayı bıraktık, gram işi alıyoruz, çöktük, bittik biz” dedi.





// Karadeniz Özel // Ülkemizde zam furyası bir türlü bitmek bilmiyor. Sebzenin et fiyatlarıyla yarıştığı şu günlerde vatandaş, evinin ihtiyacını alabilmek için her şeyden az az alabiliyor. Alım gücünün iyiden iyiye düştü Ramazan’da halk çare bulunması için iktidara sesleniyor seslenmesine ama artık halkın büyük bir kesiminin de mevcut iktidardan pek beklentisi kalmadı.

DURUM DAHA DA KÖTÜ

Fiyatların çok yüksek olduğundan yakınan Mustafa Akın, “Alım gücü son günlerde baya düştü. İnsanlar artık tane işi almaya başladı. İki salatalık, iki domates alıp gidiyorlar. Hem halkı hem de esnafı kurtarmıyor. Bir marul 20 lira, domates kilo fiyatı 15 TL olmuş. Bunlar normal fiyat değil. Bir hafta içerisinde düşmesini bekliyoruz. Neye göre inip çıktığını bilmiyoruz.  Biberin kilosu 40 TL. 7-8 tane biber 10 liraya geliyor. Günlük işini görsün diye 7-8 tane alıp gidiyor. Kilo işi hak getire… En uygun şu an pırasa; 5 TL. Adam sürekli pırasa mı yiyecek? Şu Ramazan gününde durum daha da zorlaştı. Fırsatçılar da işin içine girdi mi fiyatlar daha da yukarı çıkıyor. Allah yardımcımız olsun” dedi.

HER GÜN HER ŞEYE ZAM

İşlerin yokluğundan şikayet eden Abdullah Seyis ise, “Fiyatlar geçen haftaya göre düşmesine rağmen hala uçuk. O bir gerçek. Geçen hafta domates 30 TL idi, bu hafta 15 TL. 15 lira uygun bir fiyat değil. İnsanlar Ramazan dolayısıyla mecburen alıyorlar. Ama eskiden 2 kilo aldığı sebzeyi şimdi gram işi alıyor. Yani günlük ihtiyacını görecek kadar alıyor. Marulun 20 TL, taze soğanın ise 7,5 TL olduğu bir ülkede alım gücünden nasıl bahsedebiliriz? Her gün her şeye zam. Bıktık, tükendik artık” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emin SARAÇ
Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap