SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Savaş değil yol vurdu

Savaş değil yol vurdu

08 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:31




Trabzon’da bir türlü yatırılmayan acele kamulaştırma bedeli nedeniyle vatandaş mağdur oldu. Mahalle sakinlerinden Erol Karaağaçlı, “Ödenek yok diyerek bizi dikkate almıyorlar” dedi





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ // Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi’nde yaklaşık 45 daireden oluşan 2 blok “Yol geçecek” denilerek acele kamulaştırma kararıyla Karayolları tarafından alındı. Fakat 2021 yılında ilk kamulaştırma bedeli olan 280 bin lira Karayolları tarafından yatırılmayınca 2022 yılı mayıs ayında tekrar dava açıldı. Yılan hikayesine dönen acele kamulaştırma kararında aradan 3 ay geçmesine ve mahkeme kararı olmasına rağmen Karayolları parayı hala ödemedi. Hal böyle olunca mahkeme davayı reddetti. Vatandaş hem evinden hem de parasından oldu. Üstelik evlerin değeri her geçen gün artarken mahkemenin uygun gördüğü ücret güncel ev fiyatlarını karşılamıyor.  Yasal faiz oranı da bu farkı kapatmıyor. Mahalle sakinlerini bu denli zor durumda bırakan Karayollarına tepki gösteren Erol Bey, “Yetkililer bizimle resmen dalga geçiyor. Mağduruz” diyerek isyan etti.

HERKES MAĞDUR

Bilirkişi raporuna rağmen Karayollarının parayı yatırmadığını iddia eden Erol Bey, “2021 Mayıs ayında ilk raporumuz çıktı.  Daire başı 280 bin lirayı mahkeme talep etti fakat Karayolları 11 ay geçmesine rağmen parayı depo etmedi. Hal böyle olunca dava düştü, yeniden 2. dava açıldı. Bilirkişi tekrar inceleme yaparak 2022 Mayıs ayı itibarıyla daire başına 566 bin lira bir fiyat çekti. 3 ay içinde yine para yatırılmayınca dava tekrar düştü, şimdi yine dava açılacakmış. Binalarda 45 tane daire bulunuyor. Kimi ev aldı, kimi kiraya çıktı. Herkes borçlandı ve mağdur oldu. Bu binaların ödemesi neden yapılmıyor? Kanuni yolu binanın tam önünden geçiyor. Kime gittiysek ‘Ödeme yok’ dedi. Salih Cora, Sezgin Mumcu ‘Ödenek yok’ diyerek bizi ciddiye almadı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin parası mı yok ki hala bekliyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum; bu mağduriyeti giderin ve bir an önce paramızı yatırın!” ifadelerini kullandı.






Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap