SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şalpazarı'nın çehresi değişecek

Şalpazarı'nın çehresi değişecek

18 Aralık 2019 Çarşamba - 10:43




Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız, 8 aylık dönemi ve hedeflerini Karadeniz'e anlattı





 31 Mart Yerel Seçimlerinde güçlü bir oy oranıyla ikinci kez Şalpazarı Belediye Başkanlığı’nı kazanan Refik Kurukız, makamında konuk olarak görevde geçirdiği 8 aylık süreyi konuştuk. Yeni dönemde il.enin daha iyi hizmet almaya başladığını kaydeden Başkan Kurukız, Şalpazarı’nı yapılacak çalışmalarla önümüzdeki dönemde turizmle anılacağını söyledi. Cephe giydirme ve vadi yürüyüş ve ışıklandırma projesinin ilçenin çehresini değiştireceğini kaydeden Kurukız, Şalpazarı’nın modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediğini söyledi.

Belediye binası çalışmamızı bu dönemdeki 8 aylık süreçte tamamlayıp mefruşatını ve tüm donanımlarını oluşturarak yeni adresimize taşındık. İlçemize yakışır bir hizmet binasına kavuşmuş olduk. Binamızın üst katına Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşerek Şalpazarı’na bir Gençlik Merkezi kazandırdık. Önümüzdeki aylarda gençlik merkezimizi Şalpazarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yeni binamıza noter ve itfaiyeyi de konuşlandırdık. Araç parkımızı güçlendirdik. 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 1 kamyon hibe alarak araç parkımıza kattık.

TEK TİP GİYDİRME




Vadi üzerinde yürüyüş yol ve ışıklandırma projemiz var. Projemizin devamında köprülerimizin ışıklandırılması ve cephe giydirme projesi yer alıyor. Dere içerisinde bentler yaparak göller oluşturacağız. Vatandaşlarımız dere kenarında yürüyebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği bir proje olacak. Tüm binalarımızın cephe giydirmesi ve sokak sağlıklaştırmasını sağlayacak bir proje hazırlıyoruz.İlçenin girişinden çıkışına kadar tüm binaları tek tip olarak yöre mimarisine uygun şekilde giydirmesine başlayacağız. Projemizin çalışmaları 2020 yılında da sürecek.

KATMA DEĞER KATACAK




Vadi projesi ilçemize çok önemli katma değer katacak. Sahildeki ilçe sakinleri buraya gelip fotoğraf çekilecekler. Hayalimde ilçenin tek tip giydirme ile binaların yöreye uygun şekilde cephe giydirmesinin yapılması. Şalpazarı’nın modern bir görünüme kavuştuğu, çehresinin değiştiği bir görünüme kazandırmayı istiyorum. Önümüzdeki dönem ilçemizin çok daha güzel bir konum kazandığını hep birlikte göreceğiz.

PARKELER YENİLENDİ

Seçimlerden sonra cadde iyileştirme çalışmalarına başladık. Dereköy Mahallesi’nde yer alan caddelerin tüm parkelerini yeniledik. Caddeler üzerinde yürüyüş yolları oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın Tepebaşı’ndan girip belediye binamızın olduğu yere kadar kesintisiz yürüyebileceği bir cadde oluşturuyoruz. Yola taşan tüm esnaflarımızı toplantı salonunda misafir ederek ilçenin girdiği sıkıntıyı izah ettik. Hem hijyen, hem de görüntü anlamında  sorun oluşturduğunu anlattık. Bu sıkıntıya da esnafımızla birlikte hallederek ortadan kaldıracağız.




MESLEK YÜKSEKOKULU SENEYE AÇILIYOR

Belediyemizin kültür merkezi olarak başlayıp bitirdiğimiz benim bizzat şahsi arsamı hibe ettiğim, meslek yüksek okulu olarak aldığımız binayı önümüzdeki eğitim öğretim yılında 5 bölümüyle birlikte Şalpazarı’nda açmış olacağız. ‘Her öğrencimize yurt, her öğrencimize burs’ sloganımızlabirlikte tüm Şalpazarı’nı tercih eden ve yurttan kalan öğrencilere hem kalacak yer hem de harçlık olacak bir burs vererek ilçemizde yaşamalarını sağlayacağız. Kapanan eski PTT binasını şu anda öğretmen evine dönüştürüyoruz. Hükümet Konağı çalışması da Bakanımızın bizzat direktifleriyle beraber yeniden hızlandırıldı.




YOL İÇİN BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLUYOR

Trabzon büyükşehir olunca tabii bazı sıkıntılar yaşadık. Şalpazarı’nın ilçe belediyesine ait olan yol ağı 1500 kilometre. Bu yol ağına ilçe belediyesinin yetişmesi mümkün değil. Önümüzdeki dönemde betonlama anlamında çok önemli iyileştirmeler olacağına inanıyorum. Zaten o yönde de planlamaları görüyoruz. Şimdiye kadar Trabzon’un doğu ilçelerine göre batı ilçeleri istediğini alamamıştı. Son 5 yılda büyüklerimizin desteğiyle artık buralarda da güzel işler oluyor. Başkanımız Zorluoğlu ve vekili Sayın Ataman 2 buçuk yıl içerisinde Şalpazarı’nın su ve yol sıkıntısının kalmayacağını söylediler. Bu yönde atılan adımları da görüyor ve kendilerine güveniyorum.

YAYLALARA TURİZM PROJESİ




Trabzon, Uzungöl’üyle, Sümela Manastırı’yla zaten dünyanın güzelliklerinden birisi. Fakat biz Trabzon’a gelen turisti daha uzun kalsın ve ilimiz turizmden daha fazla pay alsın istiyorsak onu 18 ilçeye yaymamız gerekiyor. Trabzon’un batısında bunun eksikliği var. Turizmi batıya yayarak payımızı oldukça artırmamız gerekiyor. Sis Dağı, Şıhkıranı ve Üvezlialan bir turizm projemiz var. Milli Parkla Bölge Müdürlüğü otel, seyir terasları, bungalovlar ve yürüyüş yollarının olduğu bir proje hazırlıyor.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİYİZ

Bizlere güvenerek aday gösteren bilge lider Dr. Devlet Bahçeli’ye ve Şalpazarı’nda aday göstermeyerek MHP’nin adayı olarak şahsımı destekleyen dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı’nda olmanın gücü, kudreti, Cumhur İttifakı’yla hareket ediyor olmanın hem Şalpazarı hem de Trabzon’da büyük faydalarını gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Ak Parti MHP birlikteliğinin güzel örneğini Şalpazarı’nda görüyoruz. Bu anlamda Ak Parti ilçe Başkanı Zeki Çabuk’a veMHP ilçe Başkanı Ömer Özdin’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şalpazarı’na ilgisi eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, ilçemizin evladı Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sayın Atilla Ataman’a çok teşekkür ediyoruz.

GÜZELLİKLERİMİZ DÜNYAYA TANITILACAK

Şalpazarı insan profili, geleneksel giyim kuşamı, el sanatları Orta Asya’dan günümüze taşıdığı özel yemekleriyle birlikte özel bir bölge. Yeni belediye binamızda kadınlarımız için bir mekan oluşturduk. El sanatlarımızın yapılıp sergilendiği, satışının olduğu bir mekan olacak. Şalpazarı’nın geleneksel kıyafetlerini bebekler yaparak Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız. Bu anlamda teşviklerimiz de var. Şalpazarı, kültürünü, gelenek görenekleriniz, yemeklerini, doğasını turizme mutlaka kazandırması lazım. İlçe merkezinin tamamına yakını kentsel dönüşüm alanı içerisindeydi. Biz kentsel dönüşümden çıkardık. Çünkü 5 hektardan aşağıda olan alanlar kentsel dönüşüm içerisinde bir anlam ifade etmiyor. Kentsel dönüşüm kararıyla vatandaşın önünü tıkamıştık. Kimse eski binasını yıkıp yapamıyordu. O anlamda mağduriyet vardı. Kentsel dönüşümden çıkararak bir kriter getirdik. Artık ilçe merkezinde 50-100-150 metrekare kadar binalar yapılmayacak.

PAZARYERİ YAPILACAK

Caddelerdeki tüm pazarcı esnafımızı onaların da rahat edeceğiz uygun bir yere taşıyacağız. İlçenin dışa doğru açılması için Sugören ve Dereköy tarafına doğru olan bölümde küçük sanayi sitesi oluşturma düşüncemiz var. Ufak ufak dokunuşlarla birlikte yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda büyükşehirle koordineli olarak hareket ediyoruz. İlçemiz sakinleri çay bahçesi, otopark ve sokaklarımızın güzelleştirilmesini istiyor. Bu yönde de adımlarımızı atıyoruz.
 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap