SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sahip çıkıyorum!

Sahip çıkıyorum!

30 Kasım 2017 Perşembe - 07:45




Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Boztepe’de yapımı devam eden ve tartışma konusu olan otel inşaatının ortak aklın ürünü olduğunu ve bu projey





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gazetemize konuştu. Başkan Gümrükçüoğlu, hizmete geçirdikleri yatırımlardan devam eden projelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğu, Boztepe’de yapımı devam eden otel inşaatı ve sivil toplum kuruluşları seçimlerine dair de konuşmayı ihmal etmedi. İşte Gümrükçüoğlu’nun açıklamaları…

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gmrükçüoğlu, Meydan’da yaşanan dönüşümle ilgili konuşarak, “Meydan bölgesinin restorasyonunu gerçekleştirdik. Meydan’daki belediye binamız tarihi özelliğine göre restore edildi. Hemen bu binanın arkasındaki derme çatma binaları yıkarak bu bölgeyi mükemmel hale getirdik. İskenderpaşa Camii’nin etrafını aslına uygun hale getirdik ve İskenderpaşa’nın kabrini ortaya çıkardık. Bu alanı en küçük çocuklarımızdan yaşlılarımızın da dahil hemen herkesin kullandığı hale getirdik. 750 kişinin kullanabileceği bir mesciti de bu bölgede şehrimize kazandırdık” dedi.

BÜYÜK PROJELER DEVAM EDİYOR

Başkan Gümrükçüoğlu, altyapıya dair de konuşarak, “Şu an altyapıda da büyük projelerimiz devam ediyor. Zaman zaman sıkıntılar yaşansa da kış olsun yaz olsun altyapıda çalışmalarımız tamamlanmaktadır. Aynı zamanda ana su depoları ile ilgili de çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Şehir su şebekesinin yenilenme çalışmaları da devam etmektedir. Sahillerimizin daha temiz hale gelmesi için atık su ve kanalizasyon çalışmaları için de çalışma başlamış ve hızla sonuçlanması için çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEYE RAYLI SİSTEM ETKİSİ


2018 bütçesinin düşük çıkmasını hafif raylı sistemle ilişkilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: “2018 bütçesinin düşük çıkmasının nedeni biraz da önceki yıllarla alakalı. Çünkü önceki yıllarda hafif raylı sitemin yatırımı da hesaba katıldığında bütçe artıyordu. Bu projenin yatırıma gireceği düşünüldüğünden bütçe yüksek çıkıyordu ve toplam bütçe etkileniyordu. Geçen yılla bu yılın bütçe kıyaslaması yapıldığında bütçenin artış sebebi hafif raylı sistemin gereğinin sonucudur.”

MEDENİYET ŞEHRİYİZ

Müzik Akademisi ile ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, “Trabzon tarihin, kültürün ve medeniyetin şehridir. Ve medeniyet bu bölgede büyük eserler bırakmıştır. Sümela, Vazelon, İskenderpaşa Camii, Gülbaharhatun Türbesi gibi eserler Trabzon’da kültür buluşması olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda sanat ve medeniyetin de buluşma noktası olan Trabzon’da müziğin de çok büyük bir geçmişi var. Bunları yaşatmak adına Trabzon Evi’nin bu çalışmaların kullanılması için hizmete hazır olduğunu belirttik. Bu şekilde Trabzon’da Müzik Akademisi’ni hayat geçirerek nasıl bir müzik kenti olduğumuzu müziğin tüm dallarında dünyaya göstereceğiz” dedi.

BU PROJE ORTAK AKLIN PROJESİDİR

Boztepe’de yapılan ve tartışmalara yol açan otel inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Bütün belediye başkanları bu şehre hizmet etmek istemişlerdir. Daha önceki belediye başkanları tarafından gündeme gelmiş, projelendirilmiş ve ihalesi yapılmış olan otel inşaatı çok tartışıldı ama daha önce 310 yatak sayısı şu anda 160 yatak ile yapılıyor. Yani daha estetik ve yerleşim yeri münasebetiyle de daha güzel bir yerin Trabzon’a kazandırılması sağlandı. Kısacası uzun yıllardır yapılmak istenileni daha dikkatli bir çalışma ile tamamlamış durumdayız. Bu çalışmayı her aşaması ile birlikte şehirde tartışarak hayata geçirdik. Boztepe’deki otel projesi ortak aklın projesidir ve bu otel projesine de sonuna kadar sahip çıkıyorum” şeklinde konuştu.


HERKESİN DÜŞÜNCESİNE SAYGILIYIZ

Gümrükçüoğlu ayrıca, “Trabzon’da herkesin düşüncesine son derece saygılıyız. Hacıkasım’daki otopark projesi için bütün Türkiye incelenerek bu proje hayata geçirilmiştir. Trabzon’un en merkezi yerinde hizmet edecek olan o alanda trafik sıkıntısı da yaşatmamalıyız. Bu otoparkı yaparken trafiği de düşünmeliyiz tabii ki. Bu proje ile ilgili çalışan mimar ve mühendisler tek tek projeyle ilgilendi ve Hacıkasım Kavşağı’ndan otoparka giriş ve otoparktan çıkışlar konusunda trafiğin tıkanmaması için yapılacak azami araç sayısı 310 olduğu tespit edildi. Bu sayı bu veriler göz önünde tutularak hesap edilmiştir. Bunun üzerinde sayıya yönelecek olunur ise bu sayının trafiği tıkayacağı açıkça hesaplanmıştır. Aynı zamanda şehir estetiği de dikkate alındığında bu proje hayata geçirilirken oranın iş merkezi olarak da düşünülmesi hayata geçti. Çünkü o proje şehrin merkezinde olduğu için mimarisi de çok önemli. Ondan dolayı cephe sülietini iş merkezi olarak planladık” ifadelerini kullandı.

EN TARiHi MEKAN

Karagöz Meydanı ile ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, “Bu şehrin en tarihi mekanlarından birisi de Karagöz Meydanı. Cudibey İlköğretim Okulu’nu daha batıya taşıyarak hayata geçirecek bir proje. O bölgede de Karagöz Meydanı’nı ihya ederek yeniden Trabzon’a kazandırmış olacağız ve şehrimizde yatırıma destek sunacağız. Bu konuda da yüreğim çok rahat ve süreç içerisinde her paydaşın görüşü alınarak hayata geçirilmiştir” dedi.

HİÇBİR SEÇİME MÜDAHİL OLMAM


Gümrükçüoğlu, “Bütün STK’ları seviyor ve sayıyoruz. Hepsi şehrimizin insanları. Bugüne kadar hiçbir seçime müdahil olmadığım gibi bundan sonra da hiçbir STK seçimine, hiçbir şekilde müdahil olmayacağımı herkes bilmelidir. Bütün esnaflarımızı seviyoruz, bütün sivil toplum kuruluşlarımızı seviyoruz. Mühendis odasıdır, meslek odasıdır, diğer odalardır, bunlar bizim kendi insanlarımızdır. Dolayısıyla kamunun genel yararı açısından her zaman STK’ların kendilerine destek olmaya hazırız, destek olmaya da devam ederiz. Seçimlerine, tercihlerine hiçbir şekilde müdahil olmayız” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap