SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şahintaş 'Yeter Artık Araklı'nın Yakasından Düşün'

Şahintaş 'Yeter Artık Araklı'nın Yakasından Düşün'

04 Mart 2024 Pazartesi - 15:09




Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş 'Yeter Artık Araklı'nın Yakasından Düşün'





Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş, yaklaşan büyük tehlikeye dikkat çekti. Pazarcık ve Yeşilyurt yaylalarında yapılacak altın arama ve çıkarma çalışmalarına tepki göstererek, “Buradan devletin payına düşecek 250-300 kg altını, Araklı halkı olarak kendi aramızda toplayıp devlete veririz, yeter ki doğamız tahrip edilmesin” dedi.

Şahintaş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sadece Araklı ilçemizin değil, Karadeniz bölgemizin en güzel yaylalarından olan Pazarcık ve Yeşilyurt, birer turizm alanı iken, 30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile turizm merkezi olmaktan çıkartılarak maden bölgesine dönüştürüldü. Şimdi de bu bölgelerde, bazı şirketlere altın arama ve çıkarma ruhsatı verildi. Erzincan İliç’te daha dün yaşanan facianın izleri tazeliğini korurken, 9 canımız hala toprak altındayken böyle bir karar verilmesi, halkımızı tedirgin etmiştir. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini bekliyoruz.”




“200 KG ALTIN İÇİN ARAKLI’NIN DOĞASINI VE GELECEĞİNİ KARATMAYIN!”

“Maden bölgesindeki altın rezervinin 10 ton olduğu, bu altının yüzde 2-3’lük bir kısmının devlete kalacağı belirtiliyor. Bu da yaklaşık 200-300 kg bir altın eder. Bu kadar bir altın için Araklı’nın cennet doğasının geri dönüşü olmayacak şekilde yok edilmesi, başta siyanür olmak üzere çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden kimyasallara maruz bırakılması kabul edilemez. Buradan devleti yönetenlere sesleniyorum 200 kg altın için Araklımızı mahvetmeyin! Gerekirse bu altını Araklı halkı olarak toplayıp devlete veririz, yeter ki doğamıza dokunmayın.”




“ÖNCE TAŞÖNÜ, ŞİMDİ DE PAZARCIK! YETER ARTIK, ARAKLININ YAKASINDAN DÜŞÜN!”

“Taşönü’nde kurulan çöp tesisi, etrafa yaydığı kötü koku ve kuşların taşıdığı mikroplarla halkımızı canından  bezdirdi! Ama sanırız bu tesise gereken tepkinin gösterilmemiş olması, bir başka felakete kapı aralayacak olan altın arama faaliyetleri konusunda, birilerine cesaret vermiş olmalı! Karadere vadisinin bütün yer altı sularını, flora ve faunasını yüzde 100 olumsuz etkileyecek bir durum ile karşı karşıyayız. Araklı halkı bunları hak etmek için ne yaptı? Araklıdan ne istiyorsunuz? Yeter artık, düşün Araklının yakasından! Araklı halkı olarak geleceğimizin karartılmasına izin vermeyeceğiz!”

“YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”




“Pazarcık’ta siyanürle altın aranacağıyla ilgili olarak, öncelikle devletimizi temsil eden İlçe Kaymakamından ve mevcut Belediye Başkanı Recep Çebi’den, Araklı halkı adına bir açıklama bekliyoruz. Aynı zamanda Araklı’yı yönetmeye talip olan belediye başkan adaylarını ve özellikle AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olan Coşkun Çebi’nin de, bu konu ile alakalı görüşünü, kamuoyu kadar, bizler de merak ediyoruz. Şu an için Araklı’nın en öncelikli ve hayati sorunu, budur! Araklı’nın şah damarı kesilirken, dikkatleri vücudun başka bölgelerine yöneltmek, işlenen cinayete ortak olmaktır!”
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap