SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sağlık emekçileri Yoksullaşıyor

Sağlık emekçileri Yoksullaşıyor

19 Ekim 2021 Salı - 13:30




Karadeniz Tabip odaları Bölge Toplantısı, Trabzon’da gerçekleştirildi.





Toplantıda sağlık haklarının giderek gerilediğine dikkat çeken Trabzon Tabip Odası Başkanı Kibar Yaşar Güven önemli açıklamalarda bulundu. Kibar, “Birçok yerde devlet hastanesi kapatılırken kamu sağlık hizmeti “şirketleştirilmiş”  şehir hastanelerine bırakılmış; özel hastaneler kamunun olanaklarıyla tekeller haline gelmiştir.

Öte yandan bütün dünyayı tehdit eden Covid-19  salgını gelir dağılımındaki eşitsizlikleri artırmış, işsizlik ve yoksulluğu derinleştirmiştir. Her gün yeni zam haberleri ile daha da görünür olan hayat pahalılığı, halkın gündemini işgal etmekte; her yerden “GEÇİNEMİYORUZ” sesleri yükselmektedir. Elbette hekimler ve sağlık emekçileri de bu yoksullaşmadan etkilenmiştir. İktidar bu korkunç tabloya rağmen hekimlere güvenceli bir gelecek sağlamak için girişimde dahi bulunmamıştır. COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılmalıdır’ Pandemi sürecinde çalıştığımız her yıl için derhal 120 gün fiili hizmet süresi zammı verilmelidir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap