SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Restorasyonda çağ atladık

Restorasyonda çağ atladık

23 Şubat 2018 Cuma - 08:29




Trabzon’da yıllar önce restorasyon sürecine alınan Sümela ve Kızlar Manastırı ile Fatih Camii’nde çalışmalar, verilen tarihlerin aksine kaplumbağa hız





2016 DENİLMİŞTİ

■ Trabzon’un turizm potansiyeli olan tarihi Kızlar Manastırı 2014’te, Sümela Manastırı ve Fatih Camii 2015 yılında restorasyon sürecine alındı. Restorasyon süreçlerinin bitmesi için Kızlar Manastırı’na 450 gün, Sümela Manastırı ve Fatih Camii’ne ise 2016 yılı taahhüt edilmişti.

YILLAR GEÇTİ

■ Taahhüt edilen sürelerin üzerinden yıllar geçti ve işi alan müteahhitler de değişti. Yetkili kişilerce, öngörülemeyen gelişmeler nedeniyle Fatih Camii’nin 2018 yılı Temmuz ayı sonunda, Sümela Manastırı’nın ise 2018 yılının Mayıs- Haziran aylarında açılacağı belirtildi.

İŞ EHLİNE VERİLMELİ


■ Turizm kenti iddiasına karşılık yaşanan bu gelişmeler, işin ehline teslim edilip edilmediği sorusunu akıllara getiriyor. KTÜ Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamiyet Özen, restorasyonun ince işçilik ve sabır istediğini kaydetti.

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap