SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Parselleyin ne de olsa parayla

Parselleyin ne de olsa parayla

14 Nisan 2019 Pazar - 10:14




İmar barışı ile yaylalardaki kaçak yapılara ruhsat verilmesi yeni bir sorunu meydana getirdi. Öyle ki ruhsatı alan vatandaş kamuya ait olan yayla ve meraları tel örgülerle çevirerek sahiplendi ​​​​​​​





Türkiye’nin gündemine oturan ‘imar barışı’ yayla ve meralarda kaçak yapıları kontrol altına almak ve vatandaşı mağdur etmemek adına atılmış bir hamleydi. Fakat imar barışından faydalanarak yayla ve meralardaki yapılarına ruhsat alan vatandaşlar, yapının içinde bulunduğu kamuya ait olan alanları tel örgülerle çevirerek deyim yerindeyse adeta parselledi. Doğu Karadeniz’de yoğun olarak yaşanan yayla kültürü, imar barışını fırsata çevirenler neticesinde bu noktada büyük sorun yaşıyor. Trabzon’da yaylaya gezmeye giden vatandaşlar tel örgülerle çevrilen kamu alanlarına sadece uzaktan bakıp dönüyor. Yayladaki yapısına yapı kayıt belgesi alarak etrafındaki araziyi de tel örgülerle çevirenlere bir an önce denetim ve tedbir alınmazsa, bu sorunun kar topu gibi büyüyeceği aşikar.

TEL ÖRGÜLER SÖKÜLECEK

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız alanında uzman kişi ise yapılanın son derece usulsüz olduğunu belirterek, “Kimse yapı kayıt belgesine güvenerek kamu alanının etrafını tel örgü ile çevirmesin. Böyle bir hakları yok. Mera kanuna aykırı bir uygulama. Kanunda meralarda tel örgü ya da çit yoktur. Bu uygulamaya başvuranlar için bu dönem ciddi bir çalışma ortaya koyulacak ve tel örgüler sökülecektir” dedi.




HABER:MERYEM AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap