SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Para yok ki yiyelim uçağa nasıl binelim?

Para yok ki yiyelim uçağa nasıl binelim?

Karadeniz Özel

17 Mayıs 2022 Salı - 11:23




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Uçakları boş bırakmayın” söylemine vatandaşlardan tepki geldi. Para yok ki yiyelim diyen halk, “Yemeğe ekmek bulamıyoruz. Uçağa nasıl binelim” dedi.





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ / Erol TAŞKIN // Geçtiğimiz günlerde Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bu uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye Ne de Artvinliye yakışır” dedi. Binali Yıldırım ise, 2002’den bu yana herkesin artık uçağa binebildiğini ileri sürdü. Hükümet kanadı bu açıklamayı yaparken, İstanbul-Rize-Artvin’e uçak bileti 1.327 TL 98 kuruş olduğu açıklandı. Ülkenin ekonomik şartları ortadayken bu parayı kimin verip de uçakla seyahat edeceği merak konusu oldu. Biz de Karadeniz gazetesi olarak bu konuyu hem sokaktaki vatandaşa hem de siyasilere sorduk. Aldığımız cevaplar bir hayli manidardı.

TOPLUMDAN TAMAMEN KOPTULAR

Hükümet kanadının tamamen toplumdan koptuğunu söyleyen Ergün Bey, “Cumhurbaşkanımızın söylemiyle ülkenin ekonomik şartları ters düşüyor. Uzun zamandır uçağa binemiyorum. Acaba kendisi hiç sahaya çıkmıyor mu? Yanındaki herkes zengin diye milleti de zengin mi sanıyor. Toplumdan tamamen koptular. Ben o söylemi ona yoruyorum” dedi. İlayda Hanım ise, “Geçinemiyorum ki uçak bileti alabileyim. Kaç ay öncesinden bilet alıyorum. Geçtiğimiz yıllarla bu yıl arasında dağlar kadar fark var. Umarım en kısa zamanda çözük bulunur. Yoksa nereye kadar böyle gidecek bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI TOPLUMDAN KOPTU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de öncelikle insanların yolculuk şartlarını oluşturmak lazım.2.500 lira emekli maaşıyla veyahut asgari ücretle geçinen insan uçakları nasıl boş bırakmayacak? İnsanlar ekonomik krizde aileleriyle bile buluşamıyor. Uçakların boş bırakmamasını istiyorlarsa öncelikle insanları hayat standartlarını artırsınlar. İnsanlar şu anda faturalarını ödeyemiyor. Bu insanlar nasıl uçacak? Cumhurbaşkanı veya ekibi Türkiye’den kopmuşlar. Çünkü özel uçaklarla yüzlerce binlerce korumalarla geziyorlar. Ülkenin gerçekleriyle ilgilendiklerini ben şahsen inanıyorum. Toplumun çok rahat yaşadığını söylüyor her defasında. Demek ki toplumdan kopmuş.”

SOKAKTAN BİHABER

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, “Biz CHP olarak hiçbir yatırıma karşı değiliz. Havalimanları komşu şehrimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanı’nın her halde Türkiye’nin gerçeklerinden haberi yok. Ya da danışmanları bunları iletmiyor kendisine. İnsanlar evlerine ekmek alamazken, uçakları boş bırakmayın demek Cumhurbaşkanı’nın vatandaştan da sokaktan da bihaber olduğunu gösterir. Biz Türkiye’nin yönünün çok doğru olmadığını görüyoruz. Bu iktidardan kurtulmadıktan sonra Türkiye’nin mevcut dengelerini çok çabuk kaybettiğini görüyoruz. CHP olarak üretimden ve üreticiden yana olacağız. Bu çok önemli. Çünkü insanların temel sorunu karnını doyurması. İnsanlar 15 liraya marul almamalı. Biz kendi kendine yetebilen ender ülkelerden bir tanesiydik. Şimdi tahıl krizi kapıda, yakında millet ekmek bulamazsa şaşırmasın” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap