SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Pandemiyi atlattık radyasyona kapıldık

Pandemiyi atlattık radyasyona kapıldık

Karadeniz Özel

15 Temmuz 2022 Cuma - 10:55




Trabzon’un Mersin Mahallesi’nde yapılan baz istasyonları bölge halkının hem tarlasını hem de canını tehdit ediyor. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Aslan, “Biz sadece tedbir alınsın istiyoruz” dedi





Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Mersin Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 4 yıl önce yapılan baz istasyonlarından bölge halkı oldukça rahatsız. Biri Meteoroloji Erken Uyarı İstasyonu diğeri ise Devlet Meydanları Radar İstasyonu olmak üzere iki istasyonun arasında kalan mahalle halkı özellikle Radar İstasyonunun hem sağlığı hem de ekinleri etkilediğini ileri sürdü. İstasyonlar yapıldıktan sonra sebze ve meyve büyütemediklerini iddia eden vatandaşlar,  kanser vakalarının da artığına dikkat çekti. Özellikle genç insanların kansere yakalanmasından sonra şüphelerinin iyiden iyiye artığını söyleyen mahalle halkı, yetkililere seslenerek; istasyonların bulunduğu bölgede ölçüm yapılmasını istedi.

BİZİM DE YAŞAMA HAKKIMIZ VAR

İstasyonların radyasyon yaydığını ve bölgede ölümlerin bu sebepten artığını iddia eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Aslan, “Tam bulunduğumuz bölgeye iki tane istasyon kurdular. Biz bundan şüpheleniyoruz. Ayrıca yine Hasancık Dağı’nın arkasında cep telefonu vericileri var. Bunların radyasyon yaydığını düşünüyoruz. Eğer bizim sağlığımızı tehdit ediyorsa, bunların ölçümü yapılarak böyle bir şey olup olmadığını bize bildirmelerini istiyoruz.  Ayrıca Akçaabat veya Çarşıbaşı Nüfus Dairesinden gidip incelediklerinde kanser hastalığından birçok kişinin öldüğünü görecekler. Biz sadece tedbir alınsın istiyoruz. Tarlalarımızda sebze yetiştiremiyoruz. Gerekirse bizi buradan taşısınlar. Bu memlekette yaşama hakkımız varsa bizi yaşatsınlar” dedi.



EKİN KURUDU, HASTALIK ÇOĞALDI

Bölgede a’dan z’ye her şeyin kuruduğunu ileri süren bir ablamız, “İncir ağaçlarımız hep kurudu. Daha önce bol bol veren meyveler son birkaç yıldır üstten aşağıya doğru kurumaya başladı.  Millet hep hasta, kanser.  İnsanlar genç yaşta ölmeye başladı Bu istasyonlar kurulduktan sonra oldu bunlar, daha öncesinde ne kanser vakaları ne de meyve ve sebzelerde kuruma olayı yoktu”  şeklinde konuştu.  İstasyonları kimsenin istemediği halde yapıldığını iddia eden Zehra Hanım ise, “Hastalık çoğaldı. Ağrılarımız çoğaldı. Her şey kötüye gidiyor. Eskiden meyvemiz çok olurdu, şimdi hiçbir şey yok.  Şu son birkaç senedir çok kötü” ifadelerini kullandı. 
 
HABER: EMİN SARAÇ

GÖRÜNTÜ: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap