SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Özel okullardan koronavirüs istismarı! İşe devam maaşa son!

Özel okullardan koronavirüs istismarı! İşe devam maaşa son!

06 Mayıs 2020 Çarşamba - 16:00




Fırsatçılık yapan özel okullar, ekonomik kayıpları olmamasına rağmen evden çalışan öğretmenlerini maaş yükünden kurtulmak için ücretsiz izne çıkarıp mağdur ediyorlar





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Covid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi" kapsamında istihdamı korumak için çıkarılan eksik çalışma ödeneği ve 3 aylık maaş desteği başta bazı özel okullar/kolejler olmak üzere birçok şirket tarafından istismar ediliyor. Öğrencilerden eğitim ücretlerini aynı şekilde temin etmeye devam eden özel okullar kayba uğramazken, giderlerinin de büyük ölçüde ortadan kalktığı halde devletin sağladığı ekonomik paketleri istismar ederek öğretmenlerin maaş yükünü üzerlerinden atıyorlar.

BUNA MÜSAADE EDİLMEMELİ

Evden çalışmaya devam eden öğretmenler mesailerine kaldığı yerden devam ederken çalıştıkları kurumların yaptıkları başvuruyla eksik çalışma ödeneği kapsamında verilen aylık 1700 TL’ye denk gelen ödeneğe mahkum ediliyor.  Son 3 yılda 450 günlük sigorta primi ve son 60 gün sigortasının yatmış olması şartını taşımayan öğretmenler ise istidamı korumak için çıkarılan 3 aylık 1170 TL’lik işsizlik ödeneğine mahkum ediliyor. Devletin çıkardığı paketin işçileri ve öğretmenleri korumadığını kaydeden öğretmenler, “Çalışmaya aynı şekilde devam ettiğimiz halde maaşımız kesildi. İşçinin korunması için çıkarıldığı söylenen ödenekler işçinin aleyhine kullanılıyor. Buna müsaade edilmemeli” dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap