SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar'ın yüzü gülecek

Ortahisar'ın yüzü gülecek

29 Mart 2019 Cuma - 12:58




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz, “Yerel seçimlere az bir zaman kalmışken, kendi değerleriyle bütünleşmiş, bütün geçmiş birikimlerini, kültürünü yaşayan, kendi varlıklarına sahip çıkan, insanlarıyla barışık, bütün ailelerin, ço





HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Ülkemizin ve bölgemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmak için insanlarımız, artık birbirinin gözüne bakmaya başladılar. Hep beraber partili partisiz, hangi görüşten olursak olalım, biz birbirimizin gözüne bakıp, konuşmayı, dertleşmeyi başarabilirsek sorunlarımızın ortak olduğunu göreceğiz ve bu sorunları birlikte aşacağız.

BOZTEPE’YE ŞELALE PROJESİ




“Boztepe Şelale Projesi” Çömlekçi- Arafilboyu-Meydan bağlantılı turizm aksı ile şehrimize yepyeni bir vizyon katacaktır. Hayata geçirildiği takdirde Trabzon’un turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak, ayrıca 25 bin kişilik istihdam alanı oluşturacaktır. Değirmendere vadisinden derivasyon tüneliyle Boztepe’ye getirilecek su, yaklaşık 90 m yüksekten şelale şeklinde akıtılacak, akıtıldığı yerde gölet oluşturulacaktır. Bu alan; yürüyüş parkurları, bitki müzesi, dinlenme alanları, su parkurları, seyir terasları gibi birçok aktivite ile zenginleştirilecektir. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Atıl hale getirilen Çömlekçi ve Arafilboyu mahallelerimizi bu projemizle turizm merkezi haline getireceğiz.

AKYAZI YAŞAM ALANI PROJESİ




400 bin metre kare Akyazı’da dolgu alanını yılda sadece 20 maç günü kullanıyoruz. Akyazı Yaşam Alanı projemizle dolgu alanı 365 gün/gece kullanılabilecek. Akyazı dolgu alanında denize yakın alanlar halka açılacak. Denize girilebilecek kumsallar oluşturulacak. Akyazı Yaşam Projesi, vatandaşımızın keyifli vakitler geçireceği, yeme içme mekanlarının bulunduğu, ışıl ışıl dönme dolap heyecanının yaşanacağı, haftanın her günü değerlendirilen marka bir alan olacak. Bu projemiz de şehrin turizmine ve istihdamına hizmet edecek önemli bir projedir.

TEREYAĞI, SÜT, YOĞURT, FINDIK MARKALAŞACAK

Tüketime dayalı ekonomik sistemin sonuçlarını bugün net bir şekilde yaşıyoruz. Tanzim satışı olarak uygulamaya konulan hizmet, sürdürülebilir değildir. Yapmamız gereken tarım ve hayvancılığın teşvik edilerek ve desteklenerek üretimin arttırılmasıdır. Biz projelerimizle buna öncülük edeceğiz. Organik Tarım ve Halk Süt projelerimiz bunun en önemli ayaklarıdır. Bugün İstanbul’da bile Trabzon tereyağını bilmeyen yoktur. Yoğurdun anavatanı Türkiye’dir, bütün dünya bilmektedir ve kullanmaktadır. Bütün mesele değerlerimizin farkında olmaktır. Ama bir bakıyorsunuz ki Tonya Süt Kooperatifi kapanma noktasına geliyor. Olması gereken bu tür kooperatiflerin iyi bir organizasyonla yaygınlaştırılması ve ürünlerin markalaştırılmasıdır. Fındık, bu bölgenin en değerli tarım ürünlerinden biri. İtalyan tekelini kırarak neden dünyanın en tanınan çikolatalarından birini yapmayalım? Fındığın hak ettiği değere ulaşması için tanıtım ve pazarlamasının doğru yapılması gerekiyor. Fındığı işleyerek marka haline getirebiliriz, bu yolla fındık yağı, çikolata, fındık ezmesi vb. yan ürünler elde ederek ürün çeşitliliği yaratacağız. Fındık kabuğunu en verimli şekilde işleyeceğiz. Ayrıca dönüm başı üretimleri arttıracak yenileme destekleri de sağlayacağız. Organik ürün tüketiminin yaygınlaştığı günümüzde, bu projelerimizin hayata geçmesi bölge turizmine de katkı sağlayacaktır. Bu projemizle en az 10 bin kişilik istihdam alanı yaratılacaktır.





19 MAYIS KAPALI SPOR SALONU’NU iSTiYORUZ

Avni Aker'i yerine getiremeyiz belki ama gençlerimizi uluslararası taşımacılık yapılan bir yol güzergâhı ile ulaşılan Hayri Gür Spor Salonu’na göndermek zorunda kalan ailelerimiz içlerini ferah tutsunlar. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nun daha modern bir hali ile yerinde yeniden yapılmasını sağlayacağız. Spor kulüplerine futbolcu yetiştiren Yavuz Selim sahasını yeniden yapacağız. Trabzon’da amatör kulüplerimizin büyük sıkıntıları var. Sıkıntıların bir tanesi de semt sahası eksiklikleri. Hedefimiz her mahalleye semt sahası yapmaktır. Erdoğdu ve Çukurçayır’a 3 bin kişilik kapalı spor salonu kazandıracağız.




TARiHi SOKAKLAR

Trabzon'un tarihi zenginliğini hemen her sokakta görmemiz mümkünken, kendi haline terk edilmiş sokaklarımız maalesef bu özelliklerini yansıtamıyor. Zeytinlik Sokağı ve buna benzer sokaklarımızı kaldırımlarından, kaplama taşlarına, aydınlatmalarına kadar yeniden dizayn edeceğiz. Trabzon'un turizmine ve ticaretine kazandıracağız. Yaşam alanlarımız mahallelerimizde sokaklarımız elden geçirilecek, aydınlatılmamış hiçbir karanlık nokta kalmayacak. Şehrimizi, mahallelerimizi, caddelerimizi, sokaklarımızı önce kendimizin seveceği hale getireceğiz.  Biz seversek gelecek misafirlerimiz de sever, gelen turist de sever, sevilen bir şehirde ticaret de artar, turizm de gelişir. 




YEŞiLi ARTTIRACAĞIZ

Doğa kentiyiz ama Trabzon sokaklarında yeşil yok. Yeşili bulabilmek için şehrin güney yamaçlarına, şehir dışına gitmek zorunda kalıyoruz. Sokaklarımızda, mahallelerimizde, bir an önce yeşili ve ağaçlandırmayı, parkları arttırmak zorundayız. Mahallelerimizi sevdirecek öğeler bunlardır. Kaldırımları, ışıklandırmaları ve yeşiliyle mahallelerimizde, iş çıkışlarında, bir bardak çay içip dostlarımızla keyifle sohbet etmemiz hayal değil. Aile sevgimizi, mahalle sevgimizi, saygımızı daha çok yükseltecek yatırımlar olacaktır.

SKATE PARKLAR YAPILACAK

Gençlerimizin farklı spor alanlarına ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Günümüzde dünyanın birçok yerinde gençlerin bisikletiyle, kaykayı ile farklı akrobatik heyecanlar yaşayabileceği aktivite alanları mevcut. Bizim şehrimizde neden bu tür alanlar olmasın? Hem sahilde hem de güneyde doğa içinde bu tür aktvite alanlarına (Skate Parklar) yapacağız.

YÜZME HAVUZU

"Trabzon deniz kenti diyoruz" ancak denizle aramıza set çektiler. Trabzon sahilinde yaz mevsiminde vatandaşımızın yüzebileceği çok az kıyı kaldı. Kış mevsiminde de kapalı spor salonlarına ihtiyaç var. Trabzon'da sadece bir tane yüzme havuzu var, yetersiz olduğu gibi ulaşımı da sıkıntılı. Engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği, ulaşımı rahat bir yüzme havuzu yapacağız.

SANAT MERKEZLERİ

Bir şehrin yükselişi ve gelişimi sanatıyla ve sanatçısıyla olur. Ancak Trabzon'umuz hiç olmadığı kadar sanattan uzaklaşmıştır. Bugün şehrimizin her noktasında bunu hissediyoruz çünkü sanatçılarımıza hak ettikleri değeri vermedik ve bu şehirden uzaklaşmaya ittik. Bundan yola çıkarak yıldızı parlayan şehir idealimize ulaşmak adına Trabzon sanatına yatırımlar yapacağız. Tarihi kente yakışır opera-tiyatro binası, büyük kent müzesi, sanat galerileri ile halkımızı sanatla buluşturacağız. Coşkuyla kutlanan festivaller bu şehrin kültüründe var.  Yeniden aynı coşkuyla kutlayacağımız festivallerimiz olacak ve şehrimizde sosyal hayatı, kültür ve sanatı geliştireceği gibi turizme ve ticarete de olumlu katkılar verecektir.

TRABZON FESTiVALLERiYLE ANILACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde şenlikler çok güzeldi. Biz de çoluk çocuk, ailemizle katılırdık. Biz Trabzon’u kültür şehri ilan edeceğiz ve Trabzon’u festivaller şehri yapacağız. Her ay farklı bir festival yapacağız. Çok iyi bir üniversiteli potansiyeli var. Şenlikler de bu işin bir parçası olacaktır. Müziğin-sanatın etkisi sandığımızın çok çok üzerindedir. Bizim karakterli birey olmamıza katkı verir. Bir değişim gerçekleşecektir. Gençlere bu konuda güveniyoruz.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Engelsiz bir şehir yaratmak zorundayız. Hiçbirimiz yarım saat sonra nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamsal olarak her noktaya ulaşımlarını sağlamalıyız. Üst geçitlerden, yaya yollarının düzenlenmesine, oyun parklarından sosyal alanlara kadar hayatını kolaylaştıran, aynı koşullarda yaşamamızı sağlayacak ne varsa yapacağız. Ortahisar sınırları içerisinde engel kalmayacak.

GELİR-GİDER TABLOSUNU PAYLAŞACAĞIM

Belediye başkanı olursam, benim kapım halkıma her zaman açık olacak. İki ayda bir belediyenin gelir ve giderlerini halkla paylaşacağım. Böylece nereye ne harcadık vatandaşımız bilecek. Mahalle meclisleri kuracağım; o mahallede ne sorun varsa öğrenip sorunları en kısa sürede gidereceğim. Gençlerimiz şehrimizde yaşamak istemiyor, kaçıyorlar. Şehrimiz çok geriledi. Trabzon için yeniden başlayalım, güçlü bir ses çıkaralım.

MAHALLE EVLERİ-EVDE SAĞLIK-BAKIM HİZMETİ

Aile büyüklerimiz, annelerimiz, babalarımız; bizim en kıymetlilerimizdir. Onlar için evlerine yakın, gündüz vakit geçirebilecekleri, içerisinde sosyal aktivite salonlarının bulunacağı “MAHALLE EVLERİ” oluşturacağız. Sağlık sorunu yaşayan aile büyüklerimiz için de evde sağlık ve bakım hizmetlerini belediye öncülüğünde oluşturacağımız birimlerle sağlayacağız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AİLEMİZ GİBİ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Trabzon kenti olarak, şehir dışından gelen öğrencilerimize bir aile gibi sahip çıkmalıyız. Onları kucaklamalıyız ve şefkat göstermeliyiz. Öğrencilerin maddi imkanları düşüktür, belediye olarak eğitimde, ulaşımda, yeme-içme noktasında desteklerini sağlamak zorundayız. Onları kendi evlerinde hissettirmeliyiz, çünkü onlar şehrimizden gittiklerinde bu şehrin en iyi tanıtım yüzleri olacak ve bu şehre daha fazla insanların gelmesine sebep olacaklardır.

PROJELERİMİZDE TURİZM ÖN PLANDA

Trabzon tarih kenti, turizm kenti. Projelerimizde de belirttiğimiz gibi geleceğe yönelik bütün yatırımlarımızı turizm odaklı yapmalıyız. Şehrimize gelen yerli, yabancı turist sayısını çoğaltmalıyız. Şehrimize gelen öğrenci sayılarını çoğaltmalıyız. Bunu yaratabilmek için gerekli alt yapıları, kentin bütün mahallelerindeki eksiklikleri tamamlamalıyız.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap