SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi Atatürk’ün Trabzon’a gelişini kutladı

Ortahisar Belediyesi Atatürk’ün Trabzon’a gelişini kutladı

15 Eylül 2023 Cuma - 14:08




Ortahisar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.





Ortahisar Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla belediye binası önünde bir etkinlik düzenledi. Belediye çalışanlarının oluşturduğu koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

COŞKUYLA SÖYLEDİLER

Etkinlik kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının eşlik ettiği koro, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı, türkü ve marşlardan, “Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü, Plevne Marşı, Vardar Ovası, Bülbülüm Altın Kafeste, Ceddin Deden Neslin Babam ile 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi. Etkinlik, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Vatandaşların zaman zaman koroya eşlik ettiği etkinlik beğeni ve ilgiyle izlendi.

ortahisar-ataturku-andi-2.jpg

“KÜLTÜRÜMÜZE MÂL OLMUŞ ESERLER”


Etkinlikle ilgili kısa bir konuşma yapan Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadettin Önsel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Trabzon’a gelişi ancak bu kadar güzel kutlanabilirdi. Bu nitelikteki etkinliğimizin bu sene üçüncüsünü düzenledik. Geçen yıl da aynı minvalde bir etkinlik düzenlemiştik. Çok yoğun katılım olmuştu. Bu sene de vatandaşlarımızın büyük bir onur duyarak, zevkle ve heyecanla iştirak ettiği çok güzel bir organizasyon oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyemize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bandoya ve koromuza da çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Her iki belediyemizin birlik ve dayanışmasının güzel bir tezahürü oldu. Burada tarihimize, kültürümüze mâl olmuş, hafızalarımızda yer edinmiş çok güzel eserler seslendirildi.” ifadelerine yer verdi.

ortahisar-ataturku-andi-3.jpg

ortahisar-ataturku-andi-4.jpg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap