SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediye Meclisinde Kurban Bayramı önerisi! ''O alanlarda da kesim yapılsın''

Ortahisar Belediye Meclisinde Kurban Bayramı önerisi! ''O alanlarda da kesim yapılsın''

01 Temmuz 2020 Çarşamba - 15:49




Ortahisar Belediye Meclisi’nde Kurban bayramı ile ilgili verilen bir öneri dikkat çekti.





 Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Pandemi sonrası ilk toplantısını yaptı.

Yapılan toplantı da İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu söz aldığı sırada yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir öneride bulundu. 

Öneride Oto yıkama alanlarının kurban kesim yeri olarak belirlenmesini isteyen Çakıroğlu, “Faaliyetlere ilişkin bilgi verdiniz teşekkürler. Önerim olacak. Kurban Bayramı'nda şehrimizdeki kesim ve mezbahane konusunda bir sorunumuz var. Bu etin büyük kısmı il dışından gelmekle beraber çoğu da kaçak kesiliyor. Kurban Bayramıyla alakalı bir önerim var. Oto yıkama yerlerinin kesim yeri olarak tahsis edilmesini öneriyorum. Bu alanlar da suların bir depoda toplandığını biliyorum. Bu kurban kesimlerinde akıtılan suların depoda toplanıp uygun alanda imha edilmesini öneriyorum” dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç, Çakıroğlu’nun önerisi ile ilgili olarak “Kurban ile ilgili teklifinizi dinlerken bir muhakeme gerçekleştirdik. Kurban kesim alanımız yine geçen yılki Akyazı’daki alan olacak. Pandemi nedeniyle de geçen yıl mahallelerimizde 19 alan vardı. 1-2 tane ekleme yaptık. Vatandaşımız pandemi nedeniyle lokal düşünülebilir. Davut beyin önerisini de dikkate alacağız” dedi.

“POPÜLİST PROJELERDEN VAZGEÇİN”


Daha sonra söz alana CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin şu ifadeleri kullandı;

“Belediyeler bu pandemi döneminde borçlanmaya gitti. Yapılmalıydı evet, vatandaşların hizmetine yapılmalıydı, yapıldı. Artık bundan sonra belediyeler dikkat etmeli. Tünel akvaryum ve seyir terası gibi bundan sonra popülist projelerden vazgeçmek lazım. Su projesi var. Bundan sonra alt yapı çalışmalarına ağırlık vermenizi rica ediyorum. Kimse size niye yaptınız demez. Ama popülist projelerden vazgeçmenizi rica ediyorum.

Pazarkapı’daki cami inşaatında 180 dönümlük alandaki rekreasyon projesi Büyükşehir Meclisine bir günde getirildi ve sonraki gün oylanıp ihaleye çıktı. Proje ne bilen yok. Bize bir sunulsaydı. Eğer orada benim bu projeyi görüp fikir sunamayacaksam bizim burada oturmamızın bir anlamı yok. Sivrisinekten vatandaşlar çok rahatsız. Fare istilası başladı, yukarı yerlerde. Vatandaşlara ilaç verilirdi. Şimdi ilaç yok diyorlar. 180’i arayın biz geleceğiz diyorlar ama gelen yok.”

"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMAMIZ LAZIM"

Başkan Ahmet Metin Genç, Tugay Şahin’in sözlerine karşılık, “Büyükşehir bizi aradı bu ilaçlama döneminde beraber çalışalım dedi. Sistematik çalışmak adına iki arkadaşımızı görevlendirdik. Meclis üyesi birinden de şikayet geliyorsa bunu gözden geçirmek lazım. Şehir Terası ve Tünel Akvaryumun popülist bir proje olduğunu düşünmüyorum. Turizme hizmet eden bir şehir olarak Ankara'nın doğusunda tek olacak proje, turizme büyük katkı sağlayacak. Ama hassasiyetinize katılıyorum. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap