SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediye Meclisinde Akyazı stadı gündem oldu!

Ortahisar Belediye Meclisinde Akyazı stadı gündem oldu!

01 Mart 2022 Salı - 17:02




Ortahisar Belediye Meclisinde Akyazı stadı zeminindeki oturmalar gündem oldu.





Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları başladı.

Söz alan CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu şu ifadelere yer verdi;

Meydan Parkı’na yapılan Atatürk’ün Nutkunun Kitabesi konusunda teşekkür ederim. 

Silah atılmaması konusunda ki açıklamanızı ve takdir ediyorum.

Trabzonspor’un şampiyonluğu garantilediği ilk oturumu Trabzonspor forması ile yapmamızı öneriyorum.


TİSKİ çalışmaları konusunda sorum olmuştu. Kaç sokak teslim alındı ve kaç sokak tamamlandı? 

2 Yıl önce Akyazı konusunda oturma olup olmadığını sormuştum. 2 milim oturma olduğu tespit edilmişti. Biz bir heyet kurma konusunda önerim olmuştu ama bizim konumuz değil denilmişti. Şimdi yine diyorum, stadın altına inelim, çatlaklara bir bakalım, kamuoyuna bilgi verelim. 

Tünel Akvaryumun açılması ile alakalı tarih verebilir misiniz? Ne zaman açılacak? En son açılacak denilmesinin üzerinden 6 ay geçti. Ne zaman açılacak?

Mağmat projesi ile alakalı son durum nedir? İhale için 2 yıl sonrasına tarih alındığını söylemiştik. Burası için net bir tarih var mı?”

Başkan Ahmet Metin Genç, Zorlu’nun sorularına yanıt vererek “Yatırımcılar vardı Mağmat’a ama pandemi öncesinde. Bu bizim Ortahisar Belediyesi olarak yapabileceğimiz bir proje değil. Bu konuda yatırımcı beklentimiz sürüyor.  Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisimize ve iki bakanlığımıza projeyi sunduk. Yapabilirsek yapıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız.


Tünel Akvaryumun iç peyzajı tamamlandı. Bir iki akvaryum ile alakalı işler kaldı. Önümüzdeki aylarda açılacak. Amacımız turizm sezonuna yetiştirmek. 

Akyazı stadı ile akalı bir değerlendirme yapmıştık.” dedi.

Mustafa Yaylalı söz alarak “Büyükşehir meclisinde de söyledik. Kamuoyundaki çalışma değerli bir çalışma endişe veren bir çalışma değil. Dolgunun oturmasını ön gören bir çalışma. Makalede de belirtiyor tek başına bir sonuç ortaya koymaz.  Stat her yıl bağımsız bir kurul tarafından denetleniyor. Trabzonspor’da bir çalışma yaptırmış, bununla da kalmamış Trabzonspor ODTÜ’den bir rapor almış. KTÜ’den de bu konuda açıklama geldi. KTÜ’den gelen açıklama da bu konuda yeterlidir" dedi.

Ufuk Hoş “Yapılan çalışma harita mühendisliği ile yapılan çalışma. Arazinin durumu ile alakalı bir çalışma, stadın statik yapısı ile alakalı bir çalışma. Ve çalışmada 2 santim hata payı olabilir diye. Bu çalışma uzaydan tespit edebilir miyiz diye yapılan bir çalışmaydı. KTÜ bu konuda açıklama yaptı zaten" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap