SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ömer Hakan Usta; ''Yeni sistemle Trabzon nefes alacak''

Ömer Hakan Usta; ''Yeni sistemle Trabzon nefes alacak''

Karadeniz Özel

28 Ekim 2019 Pazartesi - 15:57




Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta gazetemiz muhabirlerinden Neslihan Yıldız’a yeni dolmuş sistemi, toplu taşıma ve Trabzon trafiği hakkında çok özel açıklamalarda bulundu.





// Karadeniz Özel // Neslihan  YILDIZ // Trabzon’un büyükşehir olduğu tarihten itibaren günden güne artan araç yoğunluğu ve nüfus artışı şehir trafiğini çekilmez hale getiriyor. Hususi araçlarıyla dışarıya çıkmak istemeyen vatandaş ise toplu taşımaya yöneliyor. Toplu taşımalarda da yaşanan yoğunluk gün geçtikçe çözüm istiyor. Biz de şehirde yaşanan bu sorunları Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya sorduk.

ESNAFIN GELİR SEVİYESİ ARTACAK 

Başkan seçildiği günden itibaren esnafın refah seviyesinin artırılması, gelir seviyesinin yukarılara çekilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Usta, “Bu çalışmalar neticesinde gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu Beyefendiyle gerek valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ile zaman zaman bir araya gelip istişareler yapıyoruz” dedi.

ESNAF ARAÇ ALACAK DURUMDA DEĞİL

Şu anki en önemli konunun araç değişimi olduğunu söyleyen Usta, “Araç değişimi konusunda bizim dile getirdiğimiz ilk nokta esnafı araç değiştirebilir konuma getirmek. Araç parçalarına gelen zamlardan, ekonomik krizden dolayı bu şartlarda esnaf araba alacak durumda değil, gelir seviyesi maalesef düşük. Biz bu durumu masaya yatırdık ve  çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı bitirdiğimizde inşallah esnafımız araba alacak duruma gelmiş olacak. Belediyenin de bu konuda bize sunduğu birçok imkan var” ifadelerini kullandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLU CAN DAMARI OLACAK

Dolmuş sayısını artırmayı düşünmediklerini söyleyen Başkan Usta, “729 aracımız var. Araç bazen yetişmiyor, doğrudur. Araç fazlalığı olan duraklardan aktarım yaparak eksik araç sorununu çözmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra güney çevre yolu da yapılırsa kesinlikle Trabzon trafiği rahatlayacak. Trabzon’un çok yol alternatifi yok. Yeni yol  alternatifleri trafik sorununu çözecektir’ dedi.

ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Zam konusunda şu anda gündemlerinde herhangi bir görüşme olmadığını belirten Usta, “Yılbaşından sonra yeni sisteme geçilince bir değerlendirme yapılabilir. Şoför arkadaşlarımızın sorunları için de çözüm noktasında bir kooperatif birliği oluşturup, esnafımızın sorunlarına çözüm üretip, her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

YENİ DOLMUŞ SİSTEMİ

Üç ortaklı bir sistem olacak. Kartlı sisteme, akıllı bilet sistemine geçilecek. Gerekirse insanlar kredi kartıyla dolmuşa binebilecek. Bu sistemle esnafın gelir seviyesi iki üç kat artacak.Yeni hatlar tamamen dolmuş esnafına kazandırılacak.Askıda kalan plakalar tekrar esnafa kazandırılacak. Koltuk sayısı 17’ye çıkarılacak. Üç ortağın koltuk sayısı 15 iken Büyükşehir Belediye Başkanımız 2 koltuk da benden dedi.Yaş sınırı 15’e çıkarılacak.

YAŞANILABİLİR TRABZON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bu yeni sistemle esnafımızı meslek dalları içerisinde yukarıya çekeceklerini belirten Başkan Usta, “Yeni sistemin esnafın gelir seviyesine iki üç level atlatacağını düşünüyorum. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra şoför esnafımıza ve halkımıza duyuracağız. Söz konusu şoför esnafı olunca gerisi teferruattır. Halkımıza daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir Trabzon için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap