SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ömer Hakan Usta: ''Salgın esnafı mağdur etti taleplerimizi ilettik''

Ömer Hakan Usta: ''Salgın esnafı mağdur etti taleplerimizi ilettik''

Karadeniz Özel

11 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:53




Koronavirüs salgınından en çok etkilenenler arasında dolmuş esnafı bulunuyor. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, esnafın mağduriyetinin giderilmesi noktasında yetkili mercilerle görüştüğünü ifade ederek sürecin en başından bu yana kendilerine destek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.





Salgın sürecinde dolmuş esnafının mağduriyeti noktasında ne tür çalışmalarınız var?
 

“Dolmuş esnafının mazot yardımı, nakdi para yardımı gibi beklentileri var. Bize iletilen mağduriyetleri yetkili mercilere iletmek adına çalışma yürütüyoruz. Şehrin bütün paydaşları ile görüştük. Umarım bu çalışmalarımızın neticesinde yakın zamanda esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacak adım atılacak. Oda olarak mücadelemizi yapıyoruz. Bakanlığımıza bir talep yazısı gönderdik ve Trabzon Valiliği akabinde dikkate aldı. Şimdilik beklemedeyiz. Mevcut şartlarda gıda ve temizlik anlamında Büyükşehir Belediyemizden destek alıyoruz.”

Dolmuş revizyon süreci nasıl işliyor?

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile birlikte dolmuş revizyonu üzerine bir açıklama yaptık fakat hemen akabinde koronavirüs sorunu ortaya çıktı. Virüs
dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında esnaf zor duruma düştü. Duraklarda yüzde 70’e varan oranlarda araçlar çalışmıyor. Çalışan da sigortasını karşılamak için mücadele veriyor. Umarız salgın süreci en kısa zamanda sona erer, biz de revizyon sürecini hızlandırırız.”

Dolmuşların dezenfektesi vatandaşın gönül rahatlığıyla binebileceği noktada mı?
 
“Dezenfekte çalışmalarını belirli periyotlarla yapıyoruz. Yine Trabzon Büyükşehir Belediyemizin sürecin başında bir dezenfekte çalışması oldu. Beraberinde bizler durak durak
bu işi yaptık. Araçlarımızda kolonya ve el dezenfektanı bulunduruyoruz. Maskelerimizi takıyoruz. Az yolcu kapasiteli çalışıyoruz. Kendi adımıza aldığımız tedbirler bu boyutta.
Vatandaşlarımız da kendi tedbirlerini alarak gönül rahatlığıyla dolmuşlara binebilir.”

Trabzon’da taksilerle ilgili son durum nedir?

Ortahisar’da faaliyet gösteren 89 tane taksimiz var. Trabzon’da faaliyet gösteren bin 100 tane taksi var. Trabzon’da taksi kültürünü oturtmak istiyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız da şoför dostu bir başkanımızdır. Kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Her zaman katkı vermiştir bize. Şimdi 40 dolmuşu taksiye çevirdik. Şu an bu durumla ilgili çalışmamız var. Muhtelif mahallelerimize durak yeri tespit edip taksilerimize konumlandıracağız.”

Yayımlanan son genelgede sizi ilgilendiren kısımlarla ilgili bizi bilgilendirir misiniz?

“Yayımlanan genelgede kolonya ve el dezenfektanı zorunlu hale getirildi. Biz zaten dolmuşlarımızda bulunduruyoruz. Ve araçlara 3 kişiden fazla alınmaması gerekiyor. Aynı zamanda maske takılması gerekiyor. Bizim sürecin en başından bu yana uyguladığımız kurallar. Öte yandan bilgilendirme de yapıyoruz esnaf arkadaşlarımıza.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap