SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ölümcül rakam!

Ölümcül rakam!

07 Kasım 2017 Salı - 16:49








Meryem AKGÜN

Trabzon’da gerçekleşen 3. Uluslararası Ormancılık ve Çevre Sempozyumunda konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, gelişen endüstri karşısında artan karbormonoksit gazına değindi ve rakamların ölümcül olduğuna vurgu yaptı.

3. Uluslararası Ormancılık ve Çevre Sempozyumu Trabzon’da gerçekleşti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen sempozyuma Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, Rusya, Makedonya, Kazakistan, İran, Fas, Azerbaycan, Pakistan, Gürcistan ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden 230 bildiri sunuldu.

BÖLGE İÇİN FIRSAT

Açılış konuşmalarına geçilmeden önce misafirlere horon gösterisi yapıldı. Sempozyumun ev sahipliğini yapan KTÜ Orman Fakültesi Dekanı Gürsel Çolakoğlu ile öğretim üyesi ve sempozyum yönetim kurulu başkanı Ercan Oktan, açılış konuşmasında bölgenin tanıtımı ve özellikle bölge turizminin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğuna değinerek iklim değişimi ve ağaç göçüne vurgu yaptılar.

ORMANLAR ŞART

Farklı ülkelerden gelen akademisyenler arasında Said Laarıbya ve Gani Stybayev’de yer aldı. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sezgin Ayan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma’da açılış konuşmalarına katkı verdiler. Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, gelişen endüstrinin yarattığı dezenformasyona karşı ormanların önem arz ettiğine değinen bir konuşma yaptı.  


CİDDİ KAYIP VAR

Rektörü Alma, dünyanın üçte birinin ormandan oluştuğunu belirterek, “Ormancının gittiği yerde hayat ve su var. Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Müthiş bir orman varlığı olduğu gibi ciddi oranlarda da kayıp var. Bundan üç yıl önce havadaki karbonmonoksit 200’dü şimdi ise 350. Bu ölümcül bir rakam.  Karbormonoksiti azaltmak istiyorsak ormanı artırmalıyız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap