SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve yaşayanlar

Olaylar ve yaşayanlar

16 Aralık 2017 Cumartesi - 09:00








KAZMA VURULDU

 Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden şehre kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanda bulunan Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi’nin Hacıkasım mevkiinde inşasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Söz konusu alanda Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmenevi’nin bulunduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda belediyemiz tarafından inşa edilip bakanlığa devredilmesinin ardından tarihi Karagöz Meydanı alanının belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane Kentsel Dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve ihalesini gerçekleştirdik. İhalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yaparak inşa çalışmalarına başladık” açıklamasını yaptı.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde kongre yapan ve Celal Akaç ile yarışan Ömer Hacısalihoğlu’nun başkanlığa seçildiği CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nda görev dağılımı yapıldı. Buna göre; İlçe Sekreteri: Fikri Karahan İlçe Eğitim Sekreteri: Gülgün Şen İlçe Saymanı: Sevgi Şentürk Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Bayram Yılmaz İlçe Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Ayşe Özbek Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Ali Mert Hasançebi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Yeşim Abay İnce İletişim, Tanıtım Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Umut Özkarabekir Meslek Kuruluşları Sendikalar ve STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Ömer Yazıcı Gençlik ve Spor İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Aslan Çağlar Sağlık Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı: Buyruk Hakan Özer Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Veliye Tığsavaş Esnaf ve İş Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı: Fatih Suat Oyman.

ŞAHİN'E BAŞSAĞLIĞI


Bu sıralar adeta yaprak dökümü yaşıyoruz. Değerlerimizi bir bir kaybediyoruz. Dün de Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Haluk Şahin'in kayınpederi Alican Yılmaz vefat etti. Merhuma Allah’tan rahmet, Haluk Şahin ve eşine sabırlar diliyoruz. Merhumun cenazesi bugün Yomra Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

PARA, PARA, PARA...

Devlet okullarında artık velilerin birer müşteri olarak görüldüğü ayyuka çıktı. Zira günbegün öğrenciler aracılığıyla velilere gönderilen ödeme makbuzları veya belgeler illallah dedirtti. Bu soruna hemen hemen her okulda rastlamak mümkün. Bağış adı altında dayatma yoluyla alınmaya çalışılan paralara isyan eden veliler, AK Parti Hükümetinin "IMF'ye borç para bile veriyoruz" sözünün bir yalandan ibaret olduğunu söylüyorlar. Veliler, şayet devletin borç para verebilecek gücü varsa bu paraları okullların giderleri için kullanmalarını öneriyorlar. Öğrencilerden toplanan para furyasına Trabzon İsmetpaşa İlkokulu da katıldı. Okul Aile Birliği yönetimince öğrencilerin eline tutuşturulan kağıtlarla veliler okula para ödeme konusunda sıkıştırılıyor. Okulun temizlik, kırtasiye, bakım-onarım ve bunun gibi birçok ihtiyacı için velilerin kapısını çalan okul idaresinin gerekçesi ise 'Milli Eğitim'den gerekli yardımı alamıyoruz' oldu. Velilere gönderilen kağıtlarda okula aidat veren velilerin vebali altında kalacaklarına yönelik ibarelerin yer alması da velileri öfkelendiren bir diğer konu. Zaten yaşam kalitesinin altında kalan, refah seviyesi gün geçtikçe azalan vatandaşlar, "Vebal altında kalmak ne demek? Bizim halimizi soran yok. Zaten paramız olsa çocuklarımızı devlet okullarına değil de özel okullara göndeririz. Dayatma ve tehdit yoluyla eğitimde başarı yakalayacaklarını düşünen okul yöneticilerine, aile birliklerine yazıklar olsun" dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap