SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar - 20.11.2023

Olaylar ve Yaşananlar - 20.11.2023

20 Kasım 2023 Pazartesi - 09:37




Olaylar ve Yaşananlar - 20.11.2023





İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ?

Yerel seçimler öncesi  AK Parti Trabzon’da Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören ve Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altuntepe belediye başkan  aday adaylığı için istifa etti. Peki bu ilçe başkanlarından hangisinin belediye başkan adaylık şansı daha fazla? Uzatmadan çok net ifade edelim. Hem Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altuntepe hem de Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur belediye başkan adaylık yarışında bir adım öndeler. Başka istifalar gelir mi? Doğrusu bekleyip göreceğiz.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAK

AK Parti’den Araklı Belediye Başkan aday adayı olan genç iş adamı Çetin Çebi hem kendini hem projeleri hem de bugüne kadar neleri başardığı noktasında Araklı halkı ile bütünleşme noktasında kararlı. Aday adaylığını  resmen açıklamadan önce de sahada olan sürekli ziyaretler yapan Çetin Çebi toplumun her kesimi ile özellikle de gençlerle kurduğu diyaloglarla fark yaratıyor. Onların dertlerini dinleyen taleplerini ve önerilerini not eden Çetin Çebi, “Araklımız gençlerimizin kültürel sanatsal sportif ve daha çok yeşil alanlarla buluşacağı bir ilçe konumuma gelecek sözünü verdi. Araklı’nın her köşe başı her mahallesi ve her köyü bizim için kıymetlidir. Oy versin vermesin hizmette hiçbir ayrım yapmadan Araklı’yı hep birlikte yönetecek başarılı hizmetlere birlikte imza atacağız” dedi.

AĞDEMİR EN GÜÇLÜ ADAY

AK Parti’den Artvin belediye başkan aday adaylığını açıklayan Orhan Ağdemir için en şanslı aday yakıştırması yapılmakta. 13 Aralık 1993 tarihinden itibaren Türk Telekom’da haberleşme ve iletişim altyapısının projelerinin hayata geçirilmesi ve Artvin dijital dönüşüm sağlanması sürecinde 30 yıl boyunca görev alan Ağdemir görev aldığı her alanda başarılı bir grafik çizdi. AK Parti’den Artvin belediye başkan aday adaylığı noktasında en önemli avantajı her kesime ile olan sıcak diyalogları ve potansiyel bir karşılığı olması olarak görülüyor. Artvin’e hizmet noktasında her zaman taşın altına elini sokmuş biri olarak göreve hazır olduğunu belirten Ağdemir, “Serhat şehrimizin belediye başkanlığına adaylığımız bile gurur ve onur vericidir” dedi.

EN MUTLU ŞEHİR BAYBURT

Son yayımlanan verilerin oranına bakıldığında, Türkiye'nin en mutlu şehirleri sıralaması birçok kişiyi şaşırttı. Listenin ilk sırasında yerini alan Sinop'un, "mutlu insanlar şehri" olarak anılmasında önemli bir sebep var! %77.66'lık mutluluk oranıyla ilk sıraya yerleşen şehir, hem Karadeniz'in hem de Türkiye'nin en mutlu ili oluyor. 216.460 nüfusu olan Sinop, büyük oranda mutlu insanların yaşadığı bir şehir. Bayburt, 81.910'luk nüfusuyla Türkiye'nin en az nüfusa sahip illerinden biri. Nüfusunun az olmasının yanı sıra, yüksek mutluluk oranıyla da dikkat çekiyor. Yüzde 75.91 oranıyla en mutlu iller sıralamasında üçüncü sırada yerini alıyor.

TRABZON’DA EĞPİTİM DESTEĞİ VAR MI?

Ümraniye Belediyesi, ikametgahı ilçede bulunan 593 üniversite öğrencisine aylık 750 TL eğitim desteği vereceğini duyurdu. Bunun yanı sıra ilk kez üniversiteli olup da ikametgahı ilçede bulunan öğrencilere de tek seferlik 7 bin TL eğitim desteği veriliyor. Doğrusu bu güzel bir haber. Fakat yurt geneline baktığımızda durum vahim ötesi. Artan maliyetler sonrası birçok üniversite öğrencisi eğitimlerinden ya vazgeçiyorlar ya da donduruyorlar. Bizler de Karadeniz Gazetesi ailesi olarak Trabzon ve bölgemizde üniversite öğrencilerine yerel yönetimlerin eğitim desteği verip vermediği noktasında bir araştırma yaptık. Doğrusu hayal kırıklığı yaşadık. Yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının üniversite öğrencilerini dikkate alması gerektiğini dile getirmek isteriz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap