SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar | 19.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 19.02.2024

19 Şubat 2024 Pazartesi - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 19.02.2024





ERDOĞAN MORAL BULDU DESTEK VERDİ

Yerel seçimler öncesi 50 ilde miting yapmayı hedefleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günde Rize ve Trabzon’da vatandaşlarla buluştu. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Trabzon’da vatandaşlar mitinge büyük ilgi gösterdi. Erdoğan Karadeniz illeri buluşmaları ve mitinglerde hem moral buldu hem de belediye başkan adaylarının yanında yer alarak destek verdi. Trabzon’da miting öncesi kürsüye çıkan her konuşmacı Türkiye rekoru kırılması 18’de 18 yapılması noktasında konuşmalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Trabzon halkından yerel seçimlerde destek isteyerek 18’de 18 yapılması noktasında teşkilatların daha çok çalışması noktasında talimat verdi

MİTİNGLER KATKI SAĞLIYOR MU?

Her genel ve yerel seçimlerde yaşanan mitingler şehirleri alt-üst ediyor. Başta ulaşım olmak üzere hayat adeta felç oluyor. Maddi kayıplar harcanan paraların ise haddi-hesabı yok .Üstelik mitinglerin seçimlere artısı-eksisi  de iyice analiz edilmeli diye düşünüyoruz. Siyasi partilerimiz bu konuda  bir-araya gelerek bu konuda ortak bir karar almalı. Her seçim hep aynı manzara. Anket şirketlerine göre mitinglerin seçmenin oy vermesinde kararına etki yapmadığı yönünde .Vatandaş zaten siyasi partileri belediye başkan adaylarını  basından televizyondan sosyal medyadan takip ediyor.

AK DAVANIN NEFERİYİM!

Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Milliyetçi Hareket Partisi  Ortahisar İlçe Başkanı Salih Akkoç, AK Parti ve MHP Kadın Kolları, Gençlik Kolları, yönetim kurulu üyeleri  Cumur ittafı ruhuna sadık kalma ve rekor oy ile Ortahisar Belediyesini kazanma noktasında dayanışma örneği sergiliyor . Yerel seçimlerde adı önce Ortahisar daha sonra Araklı Belediye başkanı olarak geçen ve son anda listeden ismi çıkarılan daha sonraki küskünlük ve ayrılık sürecinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından ikna edilen AK Parti Ortahisar İlçe  Başkanı Selahaddin Çebi seçim çalışmalarında önde gidiyor. AK Davanın neferiyim diyen Selahhatin Çebi Ortahisar’da seçimleri farkla alacağız dedi

AHMET KAYA'NIN SAMİMİYETİ

CHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya seçim çalışmaları boyunca müthiş bir ilgi ve sahiplenme görüyor. Bunun sebebi vatandaşla olan samimi diyalogları. Yapamayacağım hayali hiçbir projenin sözünü vermem vatandaşımızı oy için de kandırmam diyen Ahmet Kaya “Trabzon sokaklarında başım dik gezemeyeceksem başkan olsam ne yazar vekil olsam ne yazar. Bu şehre ve Trabzonspor’a sevdalı tutuklu insanlarız. Halkın içinden geliyorum kimseye asla vefasızlık yapamam” mesajı verdi. Ahmet Kaya nereye gitse ayrı bir coşku ve sevgi var. Trabzon’un Volkan abisinden sonra yeni kuşağında   de Ahmet Kaya’sı gönülleri kazanmaya devam ediyor

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Trabzon’da  dolmuş ücretlerinden sonra taksiye de zam geldi. Trabzon’da hizmet veren taksilerin ücretinde de düzenlenen UKOME kararı ile artışa gidildi. 11 Ağustos 2023’te alınan UKOME kararında taksi açılış ücreti 30 TL iken alınan kararla açılış ücreti 43.50 kuruşa yükseldi.0-3 kilometreye kadar olan taksi ücreti de 22.40 TL’den 32.50 TL’ye yükseldi. 3 km’den sonraki mesafe ücreti ise 19.20 TL’den 28 TL’ye çıktı. Taksilerin 1 saatlik bekleme ücreti ise 230.40 TL’den 334 TL’ye yükseltildi. Taksilerdeki indi bindi ücreti ise 70 TL’den 105 TL’ye yükseldi . Dolmuşa da taksiye de artık biz değil yabancılar binecek bize yürümek düşüyor şeklinde tepki gösteren vatandaşlar ne olacak halimiz diye soruyor?

ARSİN’DE FİDAN SESLERİ

Yeniden Refah Partisi, Trabzon’un Arsin İlçesinde belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yeniden Refah Partisi            Arsin İlçe Teşkilatı mensuplarının Yeşilyalı Belde Belediyesi eski başkanı Hüseyin Fidan’a teklif götürdüğü öğrenildi. Ancak Hüseyin Fidan’ı bu teklifi kibarca geri çevirdiği yerine yeğeni Mustafa Fidan’ı önerdiği bilgisine ulaşıldı. Mustafa Fidan, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev almış bir isim. Güler yüzü ve çalışkan kimliği ile hem partililerin hem de vatandaşların takdir ettiği bir kişiliğe sahip. Genç oluşu da Arsin’de meclis üyesi adaylığı konusunda kendisini bir adım öne çıkarıyor. Fidan ailesi Arsin’de sevilen ve sayılan bir aile. Bu yüzden Mustafa Fidan’ın meclis üyesi adaylığına kesin gözle bakılıyor.

İYİ PARTİ DENGELERİ DEĞİŞECEK

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr.Muhammet Erkan seçim çalışmaları kapsamında hedef kitlesi olarak gördüğü gençlerle her fırsatta bir araya geliyor. Erkan her fırsatta yaklaşık 60 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü KTÜ’de öğrencilerle buluşuyor. Önceki gün Kalkınmada gençlerle sohbet ederken gördük kendisini. Yoğunda bir ilgi var.  Ben gençleri sadece oy olarak değil birlikte çalışacağım yol arkadaşı olarak görüyorum diyen Erkan “Trabzon’da değişimi gençlerle kadınlarımızla birlikte yapacağız .İYİ Parti olarak Trabzon’da dengeleri değiştireceğiz ve kazanan taraf olacağız” dedi.

EN ÇOK İLGİ HANGİ ADAYA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da belediye başkan aday tanıtım töreninde kürsüye gelen belediye başkan adaylarından AK Parti Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu’na ayrı bir ilgi gösterdi. Erdoğan Azizoğlu için “Bizi bugün Sürmene bıçağına boğdu” diye takılırken Sürmene’de rekor oy beklediğini kendisine ifa etti. Erdoğan’ın kürsüde ayrıca OF Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu’nun kulağına “Sakın ha Of’ta sıkıntı olmasın” şeklinde uyarıda da bulundu.

 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap