SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar | 05.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 05.02.2024

05 Şubat 2024 Pazartesi - 08:57




Olaylar ve Yaşananlar | 05.02.2024





ÇEBİ İSTİFA EDECEK Mİ?

AK Parti’de daha önce açıklanan listede Araklı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Selahattin Çebi’nin yerine sürpriz bir kararla Dr. Hüseyin Avni Çebi, aday gösterildi. Bu karar, Çebi ve kendisine destek veren partilileri üzdü. Tabii bu sürpriz kararda eski milletvekili İbrahim Çebi’nin etkili olduğu Hüseyin Avni Çebi’nin aday gösterilmesi için iş insanı Mehmet Cengiz’i devreye soktuğu gelen bilgiler arasında. Bize gelen bilgiler bu yönde. Bu arada Çebi’nin istifasının cebinde olduğu da gelen bilgiler arasında. Çebi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile bir görüşme gerçekleştireceği de gelen bilgiler arasında. Bakan Uraloğlu ile görüşme gerçekleştirdikten sonra Çebi nasıl bir karar verecek bekleyip hep birlikte göreceğiz.

MAÇKA’DA KARA NEDEN OLMADI

AK Parti Trabzon’da sürpriz yaşanan ilçelerden biri de Maçka oldu. Bilindiği üzere tıpkı Selahattin Çebi gibi Maçka’da da açıklanan ilk listede Oğuz Kara belediye başkan adayı gösterilmişti. Ancak son açıklanan listede Genel Merkez, karar değiştirerek mevcut belediye başkanı Koray Koçhan ile yola devam kararı almıştı. Kara’nın son anda aday gösterilmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bu arada aldığımız duyumlara göre Maçka’da şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ün başkan Koçhan’ın yeniden aday gösterilmesi için devreye girerek Genel Merkez’e talepte bulunduğu iddiaları var. Bu iddialar ne kadar doğru bilinmez ama öyle ya da böyle AK Parti’nin Maçka’da da sürpriz bir karara imza attığı bir gerçek.

ÇARŞIBAŞI’NDA İŞLER KARIŞIK

AK Parti Çarşıbaşı eski ilçe başkanı Zekeriya Karaçengel, bağımsız olarak belediye başkan adaylığını açıklamıştı. Karaçengel’in ilçede hatırı sayılır bir şekilde oy oranı var. Öyle ki birçok kişi Karaçengel’in Cumhur İttifakı’nın MHP’li belediye başkan adayı Ahmet Keleş’e karşı seçimi kanabileceğini dahi dillendiriyor. Bu durum MHP kanadında rahatsızlığa neden oldu. MHP Trabzon’un kurmaylarının AK Partili bazı üst düzey yöneticilerle irtibata geçerek Karaçengel’in partiden ihraç edilmesi gerektiğini yada adaylıktan çekilmesi için ikna edilmesi gerektiği yönünde talepte bulundukları bilgisi bize geldi. Öte yandan Karaçengel’in bağımsız olarak seçimi kazanması halinde AK Parti’ye katılacağı gelen iddia ediliyor. Hatırlanacağı gibi 2019 yerel seçimlerinde Hayrat’ta AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Mehmet Nuhoğlu seçimlere bağımsız olarak girmişti. Seçimi kazanan Nuhoğlu daha sonra yeniden AK Parti’ye katılmıştı.

CHP YOMRA’DA ADAY ÇIKARACAK MI?

İYİ Parti, Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde Serkan Dübüş’ü belediye başkan adayı olarak açıklamıştı. İYİ Parti’nin Beşikdüzü’nde aday çıkarmasının ardından gözler CHP’ye çevrildi. Bilindiği üzere İYİ Parti’nin Yomra Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa Bıyık’ın seçimi kazanmak için CHP ile iş birliği yapabileceği söylemleri ayyuka çıkmıştı. CHP Trabzon’un kurmayları da Beşikdüzü’nde İYİ Parti’nin aday çıkarmaması halinde Yomra’da aday çıkarmayacakları dillendirilmişti. Ancak İYİ Parti’nin Beşikdüzü’nde aday çıkarmasının ardından roller değişti. CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’ın kurmaylarını toplayarak Yomra için bu hafta karar vereceği öğrenildi. Bakalım CHP, Yomra’da nasıl bir karara imza atacak bekleyip göreceğiz.


 

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap