SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Öğretmenler dünyayı değiştirir!

Öğretmenler dünyayı değiştirir!

16 Eylül 2018 Pazar - 15:55




2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi sendika binasında açıklama yapan Eğitim – Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur eğitim politikalarını eleştirerek Ba





Eğitim – Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, sendika binasında 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Nur, “2018-2019 eğitim öğretim yılı, başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim emekçileri ve veliler için çözüm bekleyen sorunların gölgesinde açılıyor. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günlerdeki açıklamalarıyla toplumun dikkatini çekmişse de, eğitim alanında yıllardır izlenen politikalarda köklü bir değişikliğe gidilmeyeceği açıkça görülüyor” dedi.

BİLİME MEYDAN OKUYORLAR

Nur, “Kamuda ve eğitimde siyasi ve idari kararlarla hayata geçirilen hukuksuzluklar, açığa almalar, sendikal faaliyetler nedeniyle yaşanan sürgünler, bilime meydan okuyan yeni müfredat, öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koşturması, öğretmenlerin mülakat sınavı ile sözleşmeli istihdam edilerek güvencesiz çalışmaya mahkûm edilmesi gibi sorunlar eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleşmesini beraberinde getiriyor” diye konuştu.

DİNSELLEŞTİRMEKTEN VAZGEÇİN

Başkan Nur, “Bir öğretmenin dünyayı değiştirebileceğini çok iyi biliyoruz. Derslik, okul, öğretmen açıklarından eğitimin genel bütçe içindeki payına kadar, eğitimin hemen her alanında köklü bir değişime gereksinim vardır. Kamusal, parasız, demokratik, nitelikli, bilimsel eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımlar atılmalı, eğitimde ticarileştirmesi-paralı hale gelmesi ve eğitimi dinselleştirme adımlarına derhal son verilmelidir” ifadelerine yer verdi.


Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap