SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Nuhoğlu; 'Hayrat'ta Halk seçim dersi verdi''

Nuhoğlu; 'Hayrat'ta Halk seçim dersi verdi''

Karadeniz Özel

11 Nisan 2019 Perşembe - 11:08




Türkiye’nin gündemine oturan Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu,Karadeniz’e konuştu:





Trabzon’un şirin ilçesi Hayrat’ta AK Parti'den girdiği seçimlerde rakiplerine adeta nal toplatan Mehmet Nuhoğlu, ilçe sakinlerinin gönlünde öyle bir yer etmiş ki, 'üç dönem kuralı' nedeniyle çizik yediği partiye Mart 2019 yerel seçimlerinde fırsat tanımadı. Trabzon’un Hayrat ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiği seçimde, AK Parti’nin yüzde 90’lara varan oy aldığı ilçeyi kazanarak Türkiye’nin gözlerini çevirdiği Mehmet Nuhoğlu herkesin merak ettiği açıklamaları Karadeniz’e yaptı. Siyasi akademilerde ders olarak anlatılacak seçim başarısına imza atan Nuhoğlu sorularımıza içtenlikle yanıt verdi:

İNSANLARA TEPEDEN BAKMADIM

Halkın teveccühünü neye bağlıyorsunuz?




Ben hiçbir zaman insanlara tepeden bakmadım. Hep onlardan biri oldum. Onların her şeyinde bulunmaya çalıştım. Düğününde, hastasında, cenazesinde, kazasında belasında... Hep halkla beraberim. Oturduğum koltuktan, makamdan bir beklentim olmadı. Bilakis makama bir şeyler katabilme peşinde oldum. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan hizmet yaptık. Küçüğüyle küçük, büyüğüyle büyük, yaşlısıyla yaşlı olduk. Her zaman onlarla bir şeyler paylaşmaya çalıştık. Onların değerlerine, düşüncelerine her zaman saygı duyduk.

MAKAM MEVKİ KABUL ETMEDİM




Bana zaten adaylık sürecinde aday olmamam için makam mevki sundular. Ama ben onların hiçbirini kabul etmedim. Çünkü yıllardır halkla beraber yürüyorum. Onları yarı yolda bırakamazdım. Onlar da bizi yarı yolda bırakmadılar. Sonsuz şükürler olsun ki yine onlarla beraber insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Halktan biriyiz. O yüzden halk bizi nereye layık görürse o makamda hizmet ederiz.

AYRIM YAPILMAZ

Trabzon’un tek bağımsız belediye başkanısınız. bundan önce 1 dönem Fazilet Partisi’nden, 3 dönem de AK Parti’den belediye başkanlığı görevini yürüttünüz. Bağımsız belediye başkanlığının hizmette bir farklılık yaratacağını düşünüyor musunuz? Ben çok fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Aksine daha fazla hizmet alacağımızı düşünüyorum. Çünkü bağımsız olmak devletten gelen kaynakların kesileceği anlamına gelmez. Zaten İller Bankasından nüfus başına gelen paramız belli. Büyükşehir’in hizmet yapacağı yerler belli. Büyükşehir kendi alanına hizmet etmeye çalışacak, ilçe belediyesi de kendi alanına hizmet etmeye çalışacak. Büyükşehir belediye başkanımızı da tebrik ediyorum. Çok çalışkan ve gayretli bir abimiz. Bizi öyle bir ayrıma düşüreceğini zannetmiyorum. Siyasilerin de böyle bir gayret içine gireceğini düşünmüyorum. Çünkü burada Büyükşehir yüzde 83 civarında oy aldı. Bu oyun karşılığını Hayrat halkına vermeye çalışacaktır.




DAHA ÇOK HİZMET ALIRIZ

İlçe olarak da biz o partide 17 yıl hizmet ettik. Partinin her kademesinde bulunduk. İlçede kuruculardanız. Siyasiler seçim döneminde ‘bizden olmazsanız size hizmet yapmayız’ sözünü çok kullandılar. Tabii bunlar siyasi atmosferde konuşulan sözler. Ama seçim 31 Mart’ta bitmiştir. Bundan sonra da vekillerimizle, bürokratlarımızla, bakanlarımızla yarım kalan hizmetlerimiz devam edecektir. Yatırım program aşamasına girmiş projelerimiz var, projesi bitmiş olanlar var, onları da yapmaya gayret göstereceğiz. Ben daha çok hizmet alacağımıza inanıyorum.




Trabzon’da AK Parti’nin yüzde 90’lara varan oy aldığı Hayrat’ta ‘bağımsız’ girdiği seçimi kazanarak siyasi akademilerde okutulacak seçim başarısı elde eden Nuhoğlu, “Rekor oyları sahiplenenlere halkımız iradesini gösterip ders verdi” dedi 

BiRiLERi REKOR OYLARI SAHiPLENDi

AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın rekor oy aldığı bir ilçe Hayrat. Siz sadece belediye başkan adaylarına karşı değil AK Parti’ye karşı, Cumhur İttifakı’na karşı yani iktidara karşı zafer kazandınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Burada AK Parti yüzde 90’larda oy alırken bu oyların halk tarafından verildiğini ve içinde benim de bir oyum olduğunu söylemiştim. Ama birileri bu oyları sahiplenerek “Bu oyları biz aldık, AK Parti’ye bu oyları biz verdiriyoruz” dediler. Oysa ben bunun halkın tercihi olduğunu, halkın her zaman nasıl isterse o şekilde sandığa giderek hür iradesini yansıttığını söylemiştim. Ve bu seçimlerde kimin bu oyu aldığına halkın karar vereceğini söylemiştim. Neticede bu oyu kimin aldığına halk karar verdi. Halk büyükşehirde kendi partisini, ilçede bağımsızı tercih ederek bilinçli oy kullandı. Yani bu oyun kime ait olduğunu halk gayet güzel gösterdi.




GÖNÜL BİRLİĞİMİZ VAR

Ama bu halk burada her zaman onun yanında olanı, gecesini gündüzüne katanı, hastasında, cenazesinde, kazasında belasında, iyi gününde kötü gününde onun yanında olanı tercih etmiştir ve kararını ona göre vermiştir. Kolay bir seçim değil. Karşı taraf yüzde 95’le, ben yüzde 5’le başlıyorum. Bu açığı kapatarak yüzde 60’lara çıkıyorsun ve karşı taraf yüzde 40’larda kalıyor. Bugüne kadar halkla olan birlik beraberliğimiz, gönül birliğimiz ortada.

DERS ÇIKARMALILAR

Belediye başkanlığım süresince kapımı hiçbir zaman kapalı tutmadım. Özel kalem kullanmadım. Makam şoförü kullanmadım. Hep halkla beraber oldum, halkla beraber yürüdüm ve aynı şekilde yürümeye devam edeceğim. Buradan birilerinin bir ders çıkarması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü hiç sebep yokken birilerinin ayak oyunlarıyla buralara gelindi. Bu işte vebali olanların vebalinin karşılığını vermesini bekliyorum. Yüzde 90’larda oy alınan bir ilçede neden farklı arayışlara gidildi? Bunların hesabının sorulmasını istiyorum. Birilerinin yanlış yönlendirmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. 

MALVARLIĞIM KÖYDEKİ EVİM

Diğer belediye başkanlarına göre çok farklı bir profil çiziyorsunuz. Kapısı açık bir belediye başkanısınız. İsteyen vatandaş size ulaşabiliyor. Halkla aranızdaki GÜÇLÜ bağ böYle mi oluştu? Hayatta en zor şey istemektir... Birinden bir şeyler talep edebilmek... Onu düşündüğün zaman ‘acaba beni nasıl karşılayacak, ne zaman randevu verecek, özel kalemde mi bekletecek’ düşünceleri... Ben bu duyguları yaşadığım için ve hayatta en zor şeyin de istemek olduğunu bildiğim için kapımı sonuna kadar açık tutmuşumdur. Gelen vatandaşlarımızı en iyi şekilde karşılayıp, en iyi şekilde uğurlamaya gayret ediyoruz. Ben halkımı çok seviyorum. Ben onları çıkar için değil Allah için seviyorum.

KÖYDE YAŞIYORUM

Benim hiçbir malvarlığım yok. Köyde babadan kalma evimde yaşıyorum. Merkezde, şehirde hiçbir daire veya gayrimenkulüm yok. Bütün varlığımızı belediyeye hizmet etme yolunda kullanmışızdır. İnsanları her zaman sevmişimdir. Zaten böyle olmasak bu halk bize bu kadar sahip çıkmazdı. Nasıl bakarsan öyle görürsün derler ya; biz insanlara güzel baktık, onlar da bizi güzel gördüler.

GÜZEL İŞLER YAPTIK

Burada sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel çalışmalar yaptık. Nuhoğlu Vakfı’yla çok güzel hizmetler yaptık. Özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik çok iyi işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Nuhoğlu Vakfı Onursal Başkanı Çetin Nuhoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Lise hazırlık kursları, üniversite hazırlık kursları düzenledik. Kazanan öğrencilere burs verildi. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuyup hem ülke yönetimine hem ekonomiye katkı sağlayan öğrenciler yetiştirdik. İlçemizde sanat kursu var. Çocuklarımız burada piyano çalmayı, resim yapmayı öğreniyor.




TURİZM BELDESİ OLACAĞIZ

ÖZELLİKLE TURİZME YÖNELİK PROJELERİNİZ OLDUĞUNDAN BAHSEDİLİYOR...


İlçemizin mimari özelliklerine çok uygun bir belediye hizmet binası yaptık. Hayrat’ın merkezinde mimarimize uygun cephe giydirme projemiz var. İnşallah bunu hayata geçireceğiz. Yaylalar için çok güzel projelerimiz var. Burada Uzungöl’e, Ayder’e alternatif yaratabilirsek bu vadiyi turizm adına canlandırabiliriz. Yaylalarımız çok bakir. Turizmden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Bütün kurumların ve bürokratların da Hayrat’a bu konuda hassasiyetle bakmasını bekliyoruz. Spordan sağlığa, ulaşımdan turizme birçok konuda projemiz var. Devam eden ve yatırım aşamasında olan projelerimiz var. Hepsinin takibini yapacağız. 

HAYRAT’IN MENFAATLERİ NEYİ GEREKTİRİRSE...

Gelecek dönemde bir parti'ye katılmayı düşünüyor musunuz?

Bizim için önemli olan, ilçemiz Hayrat’a hizmet edebilmektir. İlçemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa o yolda adım atmaya hazırız. Benim için önemli olan, bulunduğum yerde bir taş üstüne taş koyabilmektir. Binlerce insan bize yetki verdi ve dedi ki; “biz seni oraya tekrar gönderdik, bugüne kadar nasıl berabersek yine öyle devam edeceğiz.” Bize oy verenler içinde her siyasi partiden insan var. Onların fikirlerini alarak Hayrat’ın çıkarları neyi gerektiriyorsa tüm kesimle istişare ederek o şekilde hareket ederiz. Fakat burada öncelik Mehmet Nuhoğlu değil Hayrat’ın menfaatleri. A parti ya da B parti demeden Hayrat’ın çıkarları gözetilerek bu eğilim gösterilebilir.

HALK BiZi BIRAKMADI

4 dönem belediye başkanlığını yürüttüğünüz Hayrat’a bu sefer bağımsız olarak hizmet edeceksiniz. Bağımsız aday olma süreciniz nasıl gelişti?


Bu benim 5’inci dönemim oldu. 1 dönem Fazilet Partisi’nden, 3 dönem de AK Parti’den belediye başkanlığı yaptım. Adaylık sürecinde bizim aday olacağımız söylenmişti. Yola devam ederken “Siz aday olamazsanız kim aday olsun?” diye bize soruldu. Bunun üzerine ilçeye fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir ismi önerdik. Önerdiğimiz isim aday gösterilmedi, biz de aday gösterilmedik. Bunun üzerine halk bizi bırakmayarak aday olmamız yönünde baskı yaptı. Biz de bağımsız aday olduk. Şükürler olsun ki bağımsız belediye başkanı seçilerek yine halkımıza hizmet etme yolunda devam ediyoruz. Bize destek veren-vermeyen herkese teşekkür ediyoruz. Biz onlara minnet borçluyuz.

SEÇİM DÖNEMİNDE GELENLERİ YİNE BEKLİYORUZ!

AK Parti’nin yüzde 90’larda oy aldığı bir yerde bağımsız belediye başkanı seçilmek çok zor. Halkıma benim de bir vefa borcum oluştu. İnşallah halk fırsat verir, biz de o vefa borcumuzu öderiz. Çok zor bir süreçten geçtik. Hiç Hayrat’a gelmeyen, burayı bilmeyen, burayı düşünmeyen siyasiler, bürokratlar, iş adamları bu seçim sürecinde ilçemizi ziyaret etti. İnşallah bundan sonra da aynı ziyaretlerine devam ederler ve söz verdikleri yatırımları yapmaya gayret ederler. Biz onlara minnet ve şükran borçlu oluruz. Onları Hayrat’a bekliyoruz.

Haber: Fatih SAYGIN
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap