SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Nerede bu devlet?

Nerede bu devlet?

26 Şubat 2019 Salı - 11:16




Beşikdüzü’nde selde mağdur olan esnaf parasını alamadı





Yaşadıkları sel mağduriyetinin ardından verilen sözlerin tutulmadığını belirten esnaf, “Buraya gelen para çarçur edildi. Devlet sözü burada tutulmadı. Zararımızla yüzüstü bırakıldık” dedi

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 2016 yılında yaşanan sel felaketinin yaraları halen sarılamadı. Selin zarara uğrattığı dükkan sahipleri verilen sözlerin tutulmadığından yakınıyor. İlçede perdecilik yapan Necati Hınız, “Yapılan zarar tespit tutanağıyla sadece dükkanın içinde oluşan zararım 56 bin 800 TL. Depodaki mallar ve araba ile birlikte zararım 80 bin TL’yi geçti. Aldığımız toplam para 4 bin 400 TL” dedi. Oluşan zararlar için ilçeye 11 milyon TL ödenek gönderildiğini kaydeden Hınız, “Metrekare üzerine para ödendi. Kahvehaneler bizden çok para aldı. 13 bin lira alıp ‘ben işimi 4 bin liraya hallettim, kara geçtim’ diyen esnaf var. Buraya gelen para çarçur edildi. Devlet sözü burada tutulmadı. Belediye ve Kaymakamlık ve Esnaf Odası burada oluşan mağduriyetin baş sorumlusudur” diye konuştu.

GÖNÜL İŞİ BÖYLE Mİ?

Selde 250 bin TL’lik zarara uğradığını söyleyen konfeksiyoncu Ahmet Kasım Balta ise “Selden sonra bakan ve milletvekilleri zararımızın ödeneceği konusunda söz verdiler. Zarar tespit tutanağında 210 bin TL’lik zararım tespit edildi. Bin 900 lira belediye ödeme yaptı. 4 bin lira da kaymakamlıktan aldım. Biz sadaka istemiyoruz. Benim 4 çocuğum var. 3 yılda sağlığım çok bozuldu” ifadelerini kullandı. Bankalarla boğuşur duruma geldiklerini söyleyen Balta, “50 senelik birikimim bir anda heba oldu. Belediye işi gönül işi diyorlar. Benim gönlümü nasıl kazanacaksın? Nasıl gönül işi bu? Süleyman Soylu’ya defalarca ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Burada konuştu, söz verdi, gitti. Gönül işi böyle mi oluyor? Kötü günümde devlet yanımda yoksa nerede olacak?” şeklinde konuştu.

Haber: Fatih SAYGIN 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap