SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ne umdular ne buldular

Ne umdular ne buldular

26 Ekim 2017 Perşembe - 09:10




Artvin merkezde ‘Genç Çiftçilere Hibe Desteği’ projesi kapsamında 14 genç çiftçiye 84 damızlık düve hibe edildi. Ancak çiftçiler hibe edilen düvelerin





DÜVELERİ KABUL ETMEDİLER

■ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2017 yılı ‘Genç Çiftçilere Hibe Desteği’ projesi kapsamında Artvin’de damızlık düvelerin dağıtımına başladı. Ancak düvelerin yüklü olduğu TIR’ın kasalarının açılmasıyla hayvanları gören genç çiftçiler şaşkınlık yaşadı. Çiftçiler kendilerine hibe edilen düveler ile gelen düvelerin aynı olmadığını iddia ederek gelen düveleri kabul etmedi.

YEDEKLERE VERDİLER

■ Yaşanan kriz sonrası yetkililer, asıl hak sahibi çiftçilerin hayvanları kabul etmemesi sonucu yedek listedeki çiftçilere hak tanıdı. Asıl düve sahibi olması gereken çiftçiler ise “Gelen hayvanlar bize vaat edilen ve daha önce dağıtılan hayvanlar değil. Bu bizi çok üzdü. Şartlara uymadığı için hayvanları almıyoruz” diyerek sitemde bulundular.

BAZI KİŞİLER KABUL ETMEDİ


■ Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Şavşat ilçesinde asil listedeki 16 kişiden 9’u hayvanlarını almışlardır. Asil listede bulunan 2 kişi ise ‘hayvanları almak istemiyoruz’ şeklinde beyan verdiği için yedek listeden 1 yetiştiricimiz almıştır. Dağıtımı yapılan hayvanlar şartnamede de belirtildiği gibi etçi, kombine ırk veya melezleridir” ifadelerine yer verildi. 

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap