SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ne ekonomi kaldı ne huzur Türkiye’nin bir geleceği yok

Ne ekonomi kaldı ne huzur Türkiye’nin bir geleceği yok

Karadeniz Özel

15 Temmuz 2022 Cuma - 10:58




Ülkenin ekonomik anlamda kötüye gittiğini belirten vatandaş, umudunu da yitirdi.





Türkiye’de enflasyonun dizginlenememesi sonucu her şeye zam üstüne zam geliyor. Dar gelirlilerde sıkacak kemer dahi kalmadı. Mutfaktaki yangın devam ederken, vatandaş karın tokluğuna çalışmaya mahkum edildi. Ülkede kime dokunsanız ‘Boğaza çalışıyoruz’ tepkisiyle karşılaşıyorsunuz. Hal böyle olunca uzun zamandır devam eden ve derinleşen ekonomik krizin biteceğinden halk da umudunu kesti. Özellikle Z kuşağı dediğimiz genç nesil, “Ekonomi kalmamış. Türkiye’nin bir geleceği yok” diyor. Gençlerin daha işe girmeden KYK borcuyla karşı kaşıya kalması da cabası.

İNSANLAR AÇ

KYK borçlarına dikkat çeken Mete Bey, “KYK borcu almak istiyorum ama geri öderken çok yüklü faiz geliyor. Ülke ekonomisini konuşmaya bile gerek yok artık. Her şeyin fiyatı artıyor. Bir kafede oturmak bile artık 50 liradan başlıyor” dedi. Ticarette eskiye nazaran işlerin kötü olduğunu söyleyen Halim Bey, “Eskiden 30 lire kazansan bir araba alırdın şimdi hiçbir şey alamıyorsun. Ben şu an Türkiye’nin bir geleceği olacağına inanmıyorum.  Çünkü ekonomi çok kötü. Aç insanlar var” şeklinde konuştu. Emekli olduğunu ve geçinemediğini belirten Aynur Hanım,  “Yapılan zam elimize geçmedi henüz, o nedenle sıkıntıdayız. Kirada oturuyorum nasıl ev alayım verdikleri ikramiye evin kapısını bile almaya yetmiyor.  Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı.

HABER: EMİN SARAÇ
GÖRÜNTÜ: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap