SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ne çektin be Çamburnu!

Ne çektin be Çamburnu!

Karadeniz Özel

27 Haziran 2019 Perşembe - 12:58




2007’de çöp tesisi yapılan, 2017’de yanan Çamburnu’nda kurulan turizm tesisi dikkat çekti





// Karadeniz Özel // Meryem AKGÜN // Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tabiat Parkı’nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi! Dünyada sarıçam ormanlarının deniz seviyesine inebildiği nadir alanlardan biri olan Çamburnu’nun makus kaderi 2007’de Trabzon ve Rize illeri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRAB-Rİ-KAB) tarafından çöp depolama alanı kurulmasıyla başladı. Her ne kadar vaatler çevreye zarar vermeyeceği yönünde olsa da alan vahşi çöp depolamanın kurbanı oldu. Yıllar böyle geçip giderken 2017’de Çamburnu’nda 7 ayrı noktada çıkan yangında 20 hektarlık alan ve nadir sarıçam ağaçları ciddi zarar görmüştü ve yangının nedeni hala belli değil. Önce çöp, sonra yangın derken Çamburnu hiçbir zaman Trabzon gündeminden düşmedi. Şimdi Çamburnu’nun geldiği son nokta itibari ile çöpe ve yangına tezat büyükçe bir alanda turizm tesisi hizmete girdi. Yapılan yatırım takdire şayan mı? Gerçekten takdirlik! Turizm alanı, yanan ormana ve çöp tesisi kurulan alana komşu.

Tesis için Trabzon Valiliği, “9 Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan vaziyet planı çerçevesinde mevzuata uygun olarak ve halka açık hizmet vermek üzere inşa ediliyor” açıklamasını yapmıştı. Tesis için yerinde yaptığımız incelemelerde bazı ağaçların zarar görüp kuruduğunu ve alanın tepe kısmı olarak nitelendirebileceğimiz yerde devasa bir işletmenin yapıldığını gördük. Yıllarca bedel ödeyen Çamburnu’nda eğer ticari rant için ağaç kesilerek tesis yapılıyorsa ve mevcut ağaçlar kurumaya terk edilmişse bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap