SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muzaffer Ermiş: Sürmene’de petrolü bulacağız

Muzaffer Ermiş: Sürmene’de petrolü bulacağız

12 Ekim 2020 Pazartesi - 13:16




Trabzon Limanı petrol aramalarına yeniden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor





Trabzon Limanı yeniden petrol aramalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Trabzon Limanının 2004-2011 yıllarında petrol aramalarına ev sahipliği yaptığını hatırlatarak Sürmene açıklarında petrol bulunabileceğini düşündüklerini söyledi.

Ermiş, geçmişte Sürmene’de yapılan derin sondaj çalışmalarında açılan kuyudan alınan çamur analizlerinde petrol emarelerine rastlanıldığını belirterek, “2010-2011 yıllarında Sürmene 1 derin deniz sondajı dediğimiz bir kuyu açılmıştı. Ancak yaklaşık 3 bin 500 metreye inildiğini o dönemin TPAO Genel Müdürü, çamur analizlerinden petrol emarelerine rastlandığı ifadeleri basında yer almıştı. Bu itibarla Fatih Sondaj Gemisi ya da Kanuni Sondaj Gemisinin ilerleyen yıllarda Doğu Karadeniz’e gelmesi Sürmene açıklarında sondajı daha derinlere indirilmesi sonucu tahminimiz petrolü de bulabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap