SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mustafa Bekar "Fındık en az 50 lira olmalı"

Mustafa Bekar "Fındık en az 50 lira olmalı"

04 Haziran 2022 Cumartesi - 09:29




Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Benim çiftçide gördüğüm uğraş, çiftçinin isteği ve enflasyonun ortada olması sebebiyle bir kere fındığın 50 lira olması gerekir” dedi





Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, üreticinin merakla beklediği fındık fiyatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bekar, “Fındık Karadeniz’in en büyük geçim kaynaklarından bir tanesi. Dünyanın fındık ihtiyacının yüzde yetmiş beşini de yine Karadeniz karşılıyor. Fındıktaki fiyat istikrarı açısından baktığımız zaman istediğimiz noktada değiliz. Bütün Ürünlerin girdi maliyetleri ortadayken verilen fiyatlar tatmin edici değil. Türkiye’de enflasyon göz önüne alındığı zaman beklenti oldukça yükseliyor.  Üreticinin ürettiği malı gerçek manada enflasyona yenilmeden satış yapması beklentimizdir” dedi.

GERÇEK FİYAT 50 LİRADIR

Başkan Bekar, şöyle devam etti: “Fındıkta vatandaşın beklentisi emeğinin karşılığını almak. Şu an yapılan tahmini rekolte doğru değildir, bu, fiyatı aşağıya düşürmek için yapılan bir oyundur. Benim çiftçide gördüğüm uğraş, çiftçinin isteği ve enflasyonun ortada olması sebebiyle bir kere fındığın 50 lira olması gerekir. Bunun altında bir fiyat üreticinin hakkının verilmediği manasına gelir. Fındığın her haliyle istifade ediliyor. Bu nedenle hakkının verilmesi gerek. Daha fazla olmasını herkes gibi ben de isterim fakat gerçekçi olmak gerek, şu anki durumda olması gereken dediğim gibi 50 liradır” ifadelerini kullandı.

HABER: EMİN SARAÇ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap