SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Murat Kurum; 'Uzun Sokak ve Maraş'a 6 milyon TL'

Murat Kurum; 'Uzun Sokak ve Maraş'a 6 milyon TL'

21 Şubat 2019 Perşembe - 13:08




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon'da...





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Valiliğini ziyaretinin ardından bir toplantı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, ilk olarak Çanakkale’de meydana gelen deprem ile ilgili konuşurken ardından Kentsel Dönüşümlere değindi. Trabzon’da devam eden projelerle ilgili konuşan Bakan Kurum, Trabzon’a 1 ay önce geldik. Hem Kentsel Dönüşüm adına, hem de millet bahçelerini konuştuk ve bunları duyurmuştuk. O gün aldığımız kararlar çerçevesinde, şimdi şehirlerimize bu projelerin yapılıp yapılmadığı takibi için illerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. 

Dün Gaziantep’teydik, bugün de kadim şehrimiz Trabzon’dayız.. Trabzon’da Kentsel Döşümü ile alakalı Zağnos, Pazarkapı Projelerine, arasında ki kalanı da alanı ekliyoruz. Dönüşüme uğramamış hiçbir alanımız kalmayacak. Bu projeyi de TOKİ aracılığı ile yürütüyoruz. 

Çömlekçi Mahallesinde 2019 yılı itibariyle çalışmaya başlıyoruz. 2023 yılına kadar dönüşmemiş hiçbir riskli konutumuz kalmayacak. Çömlekçi, Zağnos, Tabakhane Bölgesinde 1 milyara yakın kamulaştırma bedeli harcadık.

Bu bölgeler Trabzon ve bölge için önemli değer haline gelecek. 

Uzunsokak ve Maraş Caddesinde Sokak Sağlıklaştırma projesi. 6 milyon TL bedeli var. Yarısını bakanlığımız hibe kapsamında Büyükşehir’e destek olacak. Kalanı da İller Bankası marifetiyle sokak Sağlıklaştırma projesine önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. Orhan Başkanımız başlatacak, Murat Başkanımızla projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. 


Trabzon için yaşayan bir meydan. Bizim tarihimizin kültürünün önüne çıkacağı, tabelalar, aydınlatma düzenlenmesi suretiyle bu bölgede ki tarihi kimlik ortaya çıkacak. 

Kanalizasyon ve atık su tesisi ile ilgili çalışmayı yaptık. Proje safhası tamamlandı. Bundan sonra uygulamaya girmek suretiyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte toplayarak şehirde ki içme suyu kanalizasyon atık su arıtma problemi çözülmüş olacak. 

Trabzon’da millet bahçelerine ilişkin 2 alanda çalışıyoruz. Avni Aker Stadının olduğu alan ve Akçaabat’ta ki alan. Bu alanlara ilişkin çalışmalar tamamlandı. Art ayiçinde ihalelerini yapıyor olacağız. Avni Aker Stadyumu 57 bin metre karelik alan. Trabzonspor’un tarihini yaşatacak tribünü koruyor olacağız. Gezinti alanları, millet kıraathanesi, şehrimizin nefes alacağı çok önemli projeyi Avni Aker alanında kazandırmış olacağız. 

Vakfıkebir ilçemizde 22 bin metre karelik alanda proje çalışmaları sürüyor. 

Trabzon’a 3 tane Millet Bahçesi kazandırmış olacağız. 


Sürmene İlçemizde yapılacak liman projemiz var. 9. Deniz Üssünün inşa edileceği alanın tahsisini yaptık. Burada Deniz Üssü inşasının önünü açtık. 

Proje toplantısı yapacağız. Aslolan burada şu. Trabzonlu vatandaşların nefes alacağı, yeşil alanlarda yürüyecekleri, bisiklet yollarında bisiklete bineceklerini düşünüyoruz. Proji içinde uygun alan olursa, içinde müze olur mu? Diye.. Bugün Ticaret Odamızda müze var. O müzeyi de taşıyabilir miyizi tartışıyoruz. Trabzon’un müzeye ihtiyacı var. Onu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu millet bahçesinde olabilir, tarihi tescilli binada olabilir…  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap