SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muhtarların sahte seçmen kavgası!

Muhtarların sahte seçmen kavgası!

28 Ocak 2019 Pazartesi - 10:39




Şalpazarı Tepeağzı mahallesi muhtarı Hakkı Gülay'ın iddiaları çok çarpıcı...





Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Tepeağzı mahallesinde 31Mart yerel seçimleri için yapılanlar artık ‘pes’ dedirtti. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen listelerini askıya çıkarmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanında baş gösteren sahte seçmen olaylarına Şalpazarı’da karıştı. Şalpazarı Tepeağzı mahalle muhtarı Hakkı Gülay’ın iddiaları çok çarpıcı. Muhtar Gülay, mahallesinde yaşanan sahte seçmen iddiasını şu sözlerle paylaştı: “31 Mart seçimleri dolayısıyla rakip muhtar adayı Muhammet Atalar, kızı olan AK Parti Şalpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Atalar’dan destek alarak mahallemizde ikamet etmeyen kişileri mahalleye taşıdı.”

İTİRAZ HAKKIMIZ YOK

Muhtar Gülay, mahallede adı geçen fakat oturmadığını tespit ettiği seçmenler için itiraz hakkı olmadığından durumu siyasi partilere bildirdiğini ifade ederek, “AK Parti ve MHP itiraza yanaşmadı. Fakat CHP ile Saadet Partisi itiraz etti. Bunun üzerine Jandarma işlem başlattı ve 56 kişinin kaydının dondurulmasına tutanak tuttu. İşlemler devam ederken oluşan siyasi baskı ve tehdit CHP’nin itirazını geri çekmesine neden oldu. Ortada yapılan haksızlık ve baskı var. Kaydı dondurulan 56 kişi yazın gelip 10 gün kalıyormuş, ona bakarsanız Arap turistlerde 10 gün burada kalıyor. Seçim köyümün dışına çıkmış ve gölge düşmüştür. Bu yanlıştan dönülsün, burada oturmayan ve kısa vadede sırf seçim için bir haneye 15-20 kişi kaydedilerek seçim kazanılması hedeflenmektedir” diyerek sitem etti.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap