SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muhammet Balta; 'Bugüne değil, geleceğe talibiz'

Muhammet Balta; 'Bugüne değil, geleceğe talibiz'

11 Mart 2019 Pazartesi - 09:55




Yaptıkları hizmetlerin ileriye dönük olduğunu belirten Balta, “Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir kent bırakmak hedefiyle birlikte yolumuza devam e





Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Balta yeni dönemde halkın desteğini alarak hizmete devam edeceklerini söyledi. Ak Parti ve MHP’nin Vakfıkebir’de ortak belediye başkan adayı olan Balta, 5 yıllık dönemde büyük bir altyapı hamlesi yaptıklarını kaydetti. 2014 yılında ciddi bir destek aldıklarını kaydeden Balta, “5 yılda 86 projede iş ve işlem gerçekleştirdik” dedi.

YAPTIKLARIMIZLA YETİNMEDİK

2014 yılında 45 projeyle yola çıktıklarını kaydeden  Balta, “Gelinen süreçte 45 projemizden 29’unda iş ve işlem gerçekleştirdik. 7 tanesini projelendirdik, ihale aşamasına getirdik. Diğerlerinde de proje çalışmalarımız devam ediyor. Ama bunlarla yetinmedik. Bu projelerin haricinde söz vermediğimiz belediye imkanlarıyla yaptığımız 12 adet projemiz var. Kamu ve belediye işbirliğiyle yaptığımız 12 adet projemiz de mevcut” diye konuştu.

HER İŞE PROJE DESEK…

Altyapıya çok ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Balta, “Bu dönemde ağırlıklı çalışmalarımız altyapıyla ilgili oldu. Ben diğer belediyelerimizin yaptığı projeleri inceliyorum bazen. Bizim 44 mahalllemiz var. Bazı belediyelerimizde her yapılan işi, her beton dökülen yolu ya da bir sanat yapısını ya da bir menfezi proje olarak koyuyorlar. İnanın ben bunların hepsini projelendirsem bin tane proje çıkar Vakfıkebir’de” ifadelerini kullandı.


DOLGU BAKANLIK AŞAMASINDA

Göreve geldikleri dönemde kendilerinden en büyük beklentinin dolgu imar planı olduğunu belirten Balta, “Geldiğimizde dolgu imar planıyla ilgili bir çalışma olmadığını tespit ettik. Bu alandaki taahhütlerimizi yerine getirmemiz için dolgu imar planı yaptırmamız gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesi’nden izin alarak dolgu imar planını hazırlattık. Şu anda bakanlık aşamasında. Herhangi bir olumsuzluk yok” bilgisini verdi.

SAHİLDE REKREASYON ALANI

Sahilin yeniden Vakfıkebir’e kazandırılacağını kaydeden Balta, “Dolgu imar planıyla ilgili iki kurum görüşünün tamamlanmasından sonra plan askıya çıkacak ve inecek. Hem mevcut dolmuş 250 dönümlük alanı hem de yeni 550 dönümlük alanla birlikte sahilde çok ciddi bir rekreasyon alanı oluşturacağız. Sahil yolunun geçmesiyle birlikte hem şehrin hem insanların denizle kesilen iletişimini tekrar sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ PROGRAMA ALINDI


Yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Balta, konuşmasını şöyle sürdürdü: Sahil alanının içerisinde Çamlık bölgemizde bir yürüyüş ve bisiklet yolu gerçekleştirdik. Yine dolgu imar planı bitmiş olan Yalı Mahallemizdeki sahilde 35 bin metrekarelik dolgu alanında da Vakfıkebir ekmek temalı bir Millet Bahçesi projesi sunmuştuk. Bunu sağolsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum programa aldı.

YOL SORUNUNA EĞİLDİK

Vakfıkebir’de bin 200 kilometre yol ağımız var. Biz hem kendi imkanları hem de büyükşehirimizle birlikte 400 kilometre beton ve asfalt yol yaptık. Gururla söyleyebilirim ki Trabzon’da Ortahisar Belediyesi’nden sonra kendi imkanlarıyla en fazla yol yapan belediye Vakfıkebir Belediyesi’dir. 2014 öncesi yaptırdığımız anketlerde vatandaşlarımız en büyük sorunu yol olarak ön plana çıkıyordu. Biz de buna eğildik.

FOL’DA ISLAHA DEVAM

Su ve kanalizasyon alanında büyükşehirle entegre olarak TİSKİ kanalıyla ilçemizde hem kanalizasyon yatırımlarını hem içme suyu yatırımlarının ilçemize gelmesinde etkin rol oynadık. Fol Deresi’nin çevresinin düzenlenmesi vardı. Islahı tamamlanmış 1’inci kısmın düzenlemesini tamamladık. 2’inci kısmın ihalesi de DSİ tarafından yapılmış. DSİ ıslahı tamamladıktan sonra o bölgedeki peyzaj çalışmalarımızı tamamlayacağız.


OSB TAHSİS AŞAMASINDA

İşsizlik bölgemizin önemli problemlerinden. Organize Sanayi Bölgesi vaadlerimizden biriydi. Geldiğimiz nokta itibariyle kamulaştırma problemleri bitmiş, imar planı onaylanmış, parsilasyon olanı askıda olan ve sahil bağlantısı olan 25 metrelik bölünmüş yolu karayolları yol ağına alınmış OSB yatırımcılarımızın hizmetine getirmiş olduk. 64 sanayi parselimiz var. Şu anda tahsis topluyoruz. Tahsisten sonra yatırımcılarımız burada fabrikalarının temellerini atmaya başlayacaklar.

TURİZMDEN PAY ALINACAK

Turizm Trabzon için çok önemli. Bizim de atıl durumda olan mülkü belediyeye ait 11 yıllık bir otelimiz vardı. Yap işlet modeliyle ihale ettik. Yatırımcı ikna ettik. 15 milyon TL’lik uluslararası standartlarda bir oteli hem Vakfıkebir’e hem de Trabzon’un hizmetine kazandırmış olduk. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Trabzon’un batı kesimlerinin de turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yoğun çalışmalar sürdürüyoruz.

GÜZELLİKLERİMİZİ TANITACAĞIZ


Turizm master planı hazırlıyoruz. Bütün tarihi doğal güzelliklerimizi kültürümüzü ortaya çıkarmak istiyoruz. Gelen ziyaretçilere bunları tanıtmak istiyoruz. Petromida adında Çamlık mahallemizde yer alan bir kaya kilisemiz var. Tescili yapılmış, röleve projesini hazırlıyoruz. Bu tür değerleri, tarihi eseleri, kültürümüzü gün yüzüne çıkararak buraya gelen insanlara aktarmak yeni insanlar gelmesini sağlamak en büyük hedeflerimizden bir tanesi.

FEN LİSESİ KAZANDIK

Söz vermeyip yaptığımız hizmetler var. Bunlardan biri plaj. Araç parkımızı yeniledik. 112 acil istasyonu tadilatını yaptık. Helikopter pisti yaptık ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Ekmeğimizin coğrafi işaretini aldık. Festivalimizi terör nedeniyle ancak 2018 yılında yapabildik. Eğitime çok büyük destek verdik. İlçemize okul çeşitliliği kazandırmak amacıyla Milletvekilimiz Muhammet Balta’nın girişim ve takibiyle bir Fen Lisesi sahibi olduk.

TARİH ORTAYA ÇIKTI

Vakfıkebir 1877’de belediye olmuş bir ilçe. Bu anlamda eski bir yerleşim birimiyiz. 142 yıllık bir belediye tarihimiz var ama yeterli miktarda basılı evrağımızın, materyalimizin olmadığını gördük. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100’üncü yılında ‘Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir’ diye Osmanlı arşivlerinden taratarak kitap haline getirdik. Yine İsmail Hacıfettahoğlu abimizin yazdığı ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ kitabı bastırarak kütüphanelere koyduk.


BUGÜN DEĞİL GELECEĞE..

Biz 2014 yılı öncesi yola çıkarken Vakfıkebirlilere şunu söyledik; Biz Vakfıkebir’in bugününü yönetmeye talip değiliz. Geleceğine takibiz, yarınına talibiz. Dolayısıyla bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni dönemde ana hedeflerimiz tamamlamış, kentsel dönüşüm planını hazırlamış, turizm master planını yapmış, kurumsal kimliğini tamamlamış, 100 yıllık ve 50 yıllık imar planlarını hazırlamış bir belediye oluşturmak istiyoruz. Ki bir yola haritası olsun. Bundan sonra gelecek olanlar rahatça ilçeyi yönetebilsinler.

BÖLGENİN AMİRAL GEMİSİ

5 yıllık süre içerisinde 510 milyon TL’nin üzerinde yatırımın gerçekleşmesinde takipçisi olduk. Vakfıkebir bağrından tam 4 ilçe çıkarmış Büyükliman’ın tam ortasında yer alan nüfus olarak da ekonomik olarak da bu bölgenin amiral ilçesi. 2014 yılından bugüne Türkiye ortalamasının üzerinde bir nüfus artışı yaşadık. İlçemize olan talebi doğru yönlendirmemiz biraz daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir kent bırakmak hedefiyle birlikte yolumuza devam edeceğiz.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap