SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muhalefetten Trabzon’a vadedilen projelere eleştiri! “Neden başlamıyorsunuz? Elinizi tutan mı var?”

Muhalefetten Trabzon’a vadedilen projelere eleştiri! “Neden başlamıyorsunuz? Elinizi tutan mı var?”

29 Ağustos 2023 Salı - 11:44




CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt, seçim döneminde Trabzon'a verilen proje vaatlerini eleştirdi. Söğüt, “Neden başlamıyorsunuz? Elinizi tutan mı var?” dedi.





Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt, seçim döneminde verilen ‘Hafif Raylı Sistem ve Hızlı Tren hattı” projesi vaatlerini eleştirdi. Söğüt, “Neden başlamıyorsunuz? Elinizi tutan mı var?” dedi.

Söğüt, eski ve yeni iki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlarının açıklamalarına eleştiri getirerek, “Devlette / hizmette devamlılık ilkesi gereği, Trabzon’a Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem sözünün yerine getirileceğini bekleyeduralım, halef selef bakanların seçim öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalarının tutarsızlığından anladığım; Trabzon’a Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem sözünün yerine getirilmeyeceği, hatta 2028 seçimleri öncesinde tekrar verileceğidir.” dedi.

muhalefetten-trabzona-vadedilen-projelere-elestiri-neden-baslamiyorsunuz-elinizi-tutan-mi-var.jpg

Oktay Söğüt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“ELİNİZİ TUTAN MI VAR?


Adil Karaismailoğlu, iktidarın genel seçimler öncesi Trabzon’daki çalışmalarının lokomotifi idi. Çünkü hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, hem birinci sıra milletvekili adayı, hem Trabzonlu idi. Başta Bakan Karaismailoğlu olmak üzere iktidar partisinin Trabzon bileşenleri, ‘Başlıyoruz’ diyerek, Trabzon’a önemli projelerin sözünü verdiler.

HAFİF RAYLI SİSTEM

Bu sözlerden birisi Trabzon Hafif Raylı Sistem sözü idi. Bakan Karaismailoğlu, ‘Hafif Raylı Sistem için uygulama projelerine başladık. Onu da yapıp, 3 yıl içinde bu projeyi bitirme hedefimiz var’ dedi. Oysaki Hafif Raylı Sistem sözü, Trabzon’a daha önce de verilmişti.

Bakın; 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kısa bir süre kala, 2 Mart tarihinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon Atatürk Alanında halka hitap etti ve ‘Yeni yatırımların müjdeleriyle geldik, önümüzdeki dönemde Trabzon’u raylı sistemle tanıştırıyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a Hafif Raylı Sistem Projesi müjdesini verdikten 5 gün sonra, dönemin Belediye Başkan Adayı Zorluoğlu, proje tanıtım toplantısında bu müjdeyi tekrarladı, yetmedi güzergâh belirtti, yetmedi, ‘Nazlı nazlı dolanacak’ bile dedi. Hafif Raylı Sistem müjdesi yerel seçimlerin en önemli sözü olunca, Ortahisar Belediye Başkanı Genç’te, ‘Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte raylı toplu taşıma sözü’ diyerek, projelerinin birinci sırasına raylı sistemi koymuştu.
Kısacası demem o ki; seçimden önce ‘Başlıyoruz’ deyip, Trabzon’a sözünü verdikleri hafif raylı sistem, -müjde olarak- tam 4 buçuk yıl önce de verilmişti.


HIZLI TREN HATTI

Seçimler öncesi verilen sözlerden biri de, ‘Samsun Trabzon Sarp Hızlı Tren Hattı’ idi. Bakan Karaismailoğlu, ‘Trabzon hızlanıyor, Türkiye şahlanıyor’ diyerek, hızlı tren hattı için hızlı adım atacaklarını söyledi.

Hızını alamayan Bakan Karaismailoğlu, hattın toplam uzunluğunun 513 km olacağını, Trabzon Sarp arası seyahat süresinin 70 dakikaya, -dilin kemiği yok ya- Trabzon Samsun arası seyahat süresinin de 2 saate düşeceğini söylemişti. Söylemesine söylemişti ama Trabzon’a tren sözü, -güzergâhlar değişse de- yıllardır veriliyor.

Bakın; Trabzon’un Cumhuriyetle yaşıt demiryolu beklentisi, özellikle Ak Parti döneminde suiistimal edilen konuların başında gelmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2009 yılından itibaren Trabzon'da yaptığı tüm mitinglerde demiryolu müjdesi verdi. Her seçim döneminde Ak Parti'nin mega projeleri arasında yer alan Trabzon-Erzincan demiryolunun 2023 yılında tamamlanacağı bile söylenmişti.

HALEF SELEF BAKANLAR


Genel seçimler sonucu iktidar partisi bir kez daha yetki aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da yine bir Trabzonlu olan Abdulkadir Uraloğlu getirildi. Yeni Bakan koltuğuna oturduğu günden sonra, Trabzon’a sözü verilen Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem sorulduğunda, önceki Bakan Karaismailoğlu’nun seçim öncesi söylediklerinin aksine ucu açık cevaplar verdi. ‘Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem Projelerini hayata geçirmeyi planlıyoruz’ şeklinde ucu açık ve yuvarlak cevaplar verdi / veriyor.

‘Başlıyoruz’, ‘Trabzon hızlanıyor, Türkiye şahlanıyor’, ‘Türkiye yüzyılı, Trabzon vizyon projeler’ gibi süslü püslü sloganlarla Trabzon’a sözü verilen projeler başlamıyorsa, Trabzonlulara yalan konuşulmuştur, eğer başlanacaksa ayakları yere basan sözlerden bahsetmelilerdir. Zira başlamasınlar diye ellerini tutan da yok!

Devlette / hizmette devamlılık ilkesi gereği, Trabzon’a Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem sözünün yerine getirileceğini bekleyeduralım, halef selef bakanların seçim öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalarının tutarsızlığından anladığım; Trabzon’a Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem sözünün yerine getirilmeyeceği, hatta 2028 seçimleri öncesinde tekrar verileceğidir.”

chpli-meclis-uyesi-oktay-sogut-proje-vaatlerine-elestiri-neden-baslamiyorsunuz-elinizi-tutan-mi-var.jpg

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap