SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mimar Salih Akyüz; 'Kaybedecek vakit yok!'

Mimar Salih Akyüz; 'Kaybedecek vakit yok!'

19 Mart 2019 Salı - 09:49




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz net konuştu...





Başkan adayı Akyüz, yerel seçimlere sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulunarak, “Trabzon’un artık kaybedecek vakti yok” dedi ve şehre işlerlik kazandıracak projelerine temas etti

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, Trabzon’un mevcut başkanların vaat ettikleri projeleri gerçekleştiremediklerini ifade etti. Akyüz, “Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin aynı partiden olmasının hiçbir faydası olmamıştır. Ortahisar Belediyesi, ‘Projelerini neden hayata geçiremedin?’ sorusu karşısında ‘Büyükşehir engeline takıldık’ diyor. Tamam, yeni belediye olabilirsin ama bunlar mazeret değil, hakkını arayacaksın. Büyükşehir’in yanlış projelerine de karşı çıkabilecek iradeyi göstereceksin” dedi.

İşte Akyüz’ün o açıklamaları:

TRABZON’U YÖNETEMEDİLER

Senelerdir her gelen kolunun altında bir tramvay projesi, bir teleferik projesi ile geliyor. Yapabildiler mi? Yapamadılar. Biz projelerimizi önce kentin bütün paydaşları ile istişare edeceğiz. Katılımcı belediyecilik anlayışının gereğini yaparak vatandaşlarımızdan onay alacağız. Şimdiki belediyeler gibi mazeret üretmeyeceğiz. Kendi imkânlarımızla yapamıyorsak, 350 bin nüfuslu Ortahisar’ın verdiği güçle Cumhurbaşkanı’na gideceğiz. “Bizim bu projeye ihtiyacımız var” diyeceğiz. Bunu mevcut başkanlar yapmamış, iktidarın milletvekilleri yapmamış. Trabzon’u yönetmeye talip olan kişiler bu şehrin haklarını savunacak, öyle birbirinin arkasına gizlenmeyecek.


KILCAL DAMARLAR OLMADAN KALP ÇALIŞMAZ

19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun, Avni Aker Stadyumu’nun, Yavuz Selim Sahası’nın yıkılması, Reşadiye Köprüsü, Gülcemal Projesi, Botanik Park, Boztepe’ye otel, kentsel dönüşüm projeleri, Meydan Parkı düzenlemesi, trafik planlaması gibi mevcut belediyelerin çözüm üretmeye yönelik yapmaya çalıştığı projeler Trabzon’a yeni sorunlar kazandırmıştır. Plansız, tartışılmadan, kamuoyuna sorulmadan yapılan yatırımlarla Trabzon’un değerleri yok edilmiştir. Mevcut sorunları da maalesef çözülememiştir. Bir şehrin kaderini o şehirde yaşayanlar belirler. Bu şehre dayatılan bir yapı var. Bunu bilerek mi yapıyorlar bilemiyoruz. İyi bir şey yaptıklarını zannediyorlarsa da olmuyor. Bir şehrin kültürünü ortaya koyan o şehrin değerleridir. Trabzon’dan bahsederken, “4 bin yıllık tarihi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış kent” diyoruz ama tarihimizin izlerini tek tek yok ediyoruz. Kılcal damarlar olmadan kalp çalışmaz.

TRABZON’UN MUTFAĞI VAR

Trabzon’un kendi değerlerinin farkına varması gerektiğinin altını çizen Başkan Adayı Akyüz, “Trabzonlunun önüne bir çorba kasesi koymuşlar. Kasemize tek çeşit çorba döküyorlar… Oysaki Trabzon’un mutfağı var. Bize mutfağımız olduğunu unutturup, önümüze döktükleri çorbayı yememizi istiyorlar. Bu şehrin kendi varlıkları, kendi sosyal yapısı, kaynakları, kültürü yok mu? Biz bunlara yatırım yapacağız” dedi.  


HERKESE EŞiT MESAFEDE OLACAĞIZ

 “Belediye başkanının partisi olmaz. Biz herkese eşit davranacağız. İnsanları ideolojilerine göre ayırırsanız, ötekileştirirseniz, kutuplaşmaların önüne geçemezsiniz. Biz bu kutuplaşmalardan dolayı çok bedel ödemiş bir ülkeyiz. Biz halkımızın düşüncelerine saygı duyacağız. Herkesin fikrini özgürce söyleyebildiği ortamlar yaratmalıyız. Bu şehrin tatları vardı, komşuluk ilişkileri vardı, yaşanmışlıkları vardı. Çocuklarımızın bunlardan haberi yok. Bize düşen sorumluluk, bu şehrin yaşanmışlıklarını çocuklarımıza aktarmaktır.”

KÜLTÜR FASULYE TANESİ DEĞİLDİR

“Uzunsokak’ı baştan sona yenileyeceğiz. Bu şehrin kültürünü, kimliğini yansıtan caddelerimize, sokaklarımıza bu kadar özensiz davranılmaması gerekirdi. Kültür dediğimiz şey, fasulye tanesi değil ki, bir yerden alıp başka bir yere dikesin. Yeniden bir kültür oluşturmak kolay mı? Biraz özensiz davrandık şehrimize. Kentin gerçeği bu değil. Kendi gerçeğimize döneceğiz, cazibemizi arttıracağız.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap