SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.11.2023

Olaylar ve Yaşananlar | 10.11.2023

10 Kasım 2023 Cuma - 08:14




Olaylar ve Yaşananlar | 10.11.2023





ERGAN’DAN 10 KASIM MESAJI

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  vefatının 85’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ergan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyaya örnek olmuş bir istiklal mücadelesinin başkomutanı, insanca yaşama rejimi olarak bilinen cumhuriyetimizin kurucusu, geçmişi iyi tahlil, geleceği de iyi tahmin eden büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum. O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, O’nun ilkeleri ve gösterdiği hedefler doğrultusunda, muassır medeniyetler seviyesinin üst sıralarında yer alan ülkemizin yer alması için Türkiye Yüzyılı olarak da adlandırdığımız süreci en iyi şekilde değerlendirerek, O’na layık olmanın çabasını vermek birinci görevimizdir. Birinci görevimizi hiç aksatmayarak, O’na layık olabilmenin gayreti içinde olacağımızdan asla şüphem yoktur. Bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

MHP TRABZON’DA HANGİ  İLÇELERİ İSTİYOR

Milliyetçi hareket partisi Trabzon il başkanlığı bu dönem cumhur ittifakı olarak Trabzon’da 5 ilçeyi istediği, iddia ediliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon da elinde olan Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçesinden sonra Akçaabat, Beşikdüzü, Yomra İlçelerini istediği iddia ediliyor. Milliyetçi hareket partinsin bu isteğine karşın ak partinin nasıl bir karar vereceği konuşulurken Akçaabat ilçesini ise çok istedikleri iddia ediliyor. Öyle ki Akçaabat’ta Şener Pul ile seçim sorununun olmayacağını ifade eden partililer Şener Pul ismi ile Akçaabat’ta seçim çok farklı alacaklarını ifade eden partililerin bakalım bu isteğine Cumhur ittifakının en büyük ortağı ak partiden nasıl bir cevap gelecek.

AKCAABAT’A KAZAN KAYNIYOR

Trabzon da 2. Büyük ilçe olan Akçaabat ilçesinde Ak Parti içerisinde siyasi kazan kaynıyor. Ak partinin her dönem en fazla oy aldığı ilçelerin başında olan Akçaabat ilçesinde bu dönem iktidar partisinde birçok isim adaylık için hazırlık yaptığı kulislerde konuşuluyor. Ak Partinin Akçaabat ilçe başkanı Hüseyin Altıntepe’nin adaylık için bu hafta sonu istifa edeceği belirtiliyor. Altıntepe’nin istifası mevcut ilçe başkanı Osman Nuri Ekim ile aralarında bir sıkıntının olup olmadığı da konuşuluyor. Devlet Su İşleri Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun isminin Akçaabat’ı çok istediği belirtiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ve bir çok üst düzey görevlerde bulunan ve daha önce Trabzon belediyesi başkan yardımcılığı görevini icra eden, 1999 seçimlerinde Akçaabat belediyesi başkan adayı olan Selim Çelenk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, darıca Eski belediye Başkanı Muhammet Altınel, Dörtyol belediyesi eski başkanı Cevat Birinci isimleri Akçaabat’ta konuşulan isimler arsında. Mevcut başkan Osman Nuri Ekim ve ekibi Akçaabat için güzel hizmetler yaptıklarını belirtirken bunca hizmetin ardından bir dönem daha vatandaşın terazisine çıkıp vatandaştan geçer not almak istiyor.

ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Akçaabat ilçe yönetiminde görev yapan Yaşar Tuğlu, yönetim kurulu üyeliğinden adaylık için istifa etti. 31 Mart 2024’ye yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi yaklaştıkça aday adayı olmayı düşünen siyasiler istifa etmeye başladı.  İyi Parti’den Belediye meclis üyesi aday adayı olacağını açıklayan Yaşar Tuğlu, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Yaşar Tuğlu, Mahalli İdareler Genel Seçiminde İyi Parti’den belediye meclisi üyeliği için aday adayı olmak amacıyla istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap