SON DAKİKA



Haber > Trabzon > MHP İl Başkanı Tarım, Karadeniz’e konuştu: Toplantıya gelmeden fikir yürüten adamlar

MHP İl Başkanı Tarım, Karadeniz’e konuştu: Toplantıya gelmeden fikir yürüten adamlar

Karadeniz Özel

28 Kasım 2022 Pazartesi - 11:29




MHP İl Başkanı Tarım, milletvekili adaylığı düşüncesi ve yönetimine başkan vekili atama konusuyla ilgili konuştu: “Maraz çıkaranlar, yönetim kurulu toplantısına bile katılmayan kişilerdir.”





MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, milletvekili adayı olabileceğinin sinyalini vermesinin ardından; başkan vekilliği görevinde yönetim dışından biri olan Ömer Ayar’ı atamak istemiş ve bu yönde il yönetimine özel olarak gönderdiği mesaj bazı isimlerce ‘tüzüğe aykırı’ olarak nitelendirilmişti. Tarım’ın mesajında tepki çeken bir nokta ise, ‘MHP tüzükle değil akılla yönetilir’ söylemi olmuştu. Tartışmalara ilişkin Karadeniz’e konuşan Tarım, “Ne söylediysem arkasındayım… MHP akıl ile yönetilir. Tüzük ile yönetilmez diye bir şey yok ama akla da ihtiyaç var tüzüğü yönetmek için” diye konuştu.

SIKINTILI TİPLERDİR

İşte Tarım’ın o açıklaması: En demokratik tespitlerin üzerine şahsım gitmiştir. Dışarı sızdırılan haberle gibi değil bu iş… Ama şunu ifade edeyim; 26 kişilik kemik bir kadro benim il yada vekil adayı olmamı önüme sürdüklerinde bizde orada 15-20 gün içerisinde ‘beyin cimlastiği’ yapmalarını önermişizdir. Orada bazı isimler ortaya çıkmıştır… O çıkan isim doğrultusunda da yol haritamızı belirlemek durumda kaldık. Benim için ‘dayatma yapıyor’ diyenler için diyebilirim ki; ben 4 senedir il başkanıyım… Yaptığım toplantı sayısı bellidir. Yüzde 90’ına katılamayıp bir 1-2 toplantıya katılıp fikir yürütmeye çalışan, işi parmağının ucuyla tutan bazı sıkıntılı tiplerdir.

MÜKEMMEL BİR YÖNETİM

Trabzon’da mükemmel bir yönetimim var. Trabzon’u çok güzel kucaklamış bir yönetim kurulu ile birlikte çalıştığım için çok mutluyum.  Karşı oluşumlarında olması normal, bu siyasetin doğasında var.  Tekrar altını çiziyorum… Yönetimin içerisindeki kişiler bana karşı çıkmıyor. Kötünün sesi daha çok çıkar. Yönetim kuruluna gelen mesajın abes bir durumu yok. Bu mesaj dışarı sızsa bile, ortada bizi sıkıntıya sokacak bir mesaj yoktur. Defalarca okusalar bunu anlarlar. Ama yönetimin mesajını dışarıya sızdıracak kadar alçaklaşmış insanlar varsa da yapacak bir şey yok.

ONLAR ÜLKÜCÜ OLAMAZ

Biz akılla yönetelim derken, tüzükten dışarı çıkalım demiyoruz. Bu mesajı dışarı sızdıran arkadaşlara sunu sormak lazım; Bir seçim olur kongre olur, kongre sürecinde bir yönetimden 4 başkan adayı çıkabilir… Diyelim ki bunların ikisi içerisinden olur, ikisi dışarıdan. Bu noktada genel merkezin tavrı şu şekilde olur; ya yarışın der yada kenetlenin şu adamın arkasından gidin der… Buradaki durum o değil… Seni bir yönetim kurulu bir yere zorluyor.  2-3 marazi adam dışarıya çok büyük bir problem varmış gibi yansıtıyor. Onlar ülkücü değil. MHP’ye zarar verecek olan tipler ülkücü olamazlar.”

Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap