SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar - 27.10.2023

Olaylar ve Yaşananlar - 27.10.2023

27 Ekim 2023 Cuma - 09:51




Olaylar ve Yaşananlar - 27.10.2023





AÇIK KAPI BIRAKTI AMA…

İYİ Parti Trabzon eski Milletvekili öğretim üyesi Hüseyin Örs vefalı bir kişiliğe sahiptir. Önceki gün emekli öğretmen Ekrem Yazar’ın cenazesinde karşılaştık. “Ekrem Yazar benim çok sevdiğim öğretmenimdi. Aramızdan ayrılmasına çok üzüldüm” diyen Örs ile ayak üstü konuşma fırsatı da bulduk. Yerel seçimlerle ilgili adının kulislerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı geçmesi noktasında bir değerlendirmesi olup olmadığını sorduk. Hüseyin Örs şimdilik olup biteni izlediğini, ne genel gündem ne de yerel seçimlerle ilgili bir değerlendirme yapmayacağını ifade etti. Hüseyin Örs hocamız elbet kendine göre bir yol haritası çizecek ama ne siyasete ne de yerel seçimlerde adaylık noktasında kapılar kapanmayacak.

MAÇKA’YA AYŞE KÖSEOĞLU MU?

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu eski milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu’nun adı da şu sıralar belediye başkan adaylığı için geçiyor. Köseoğlu’nun Ortahisar ya da Maçka’dan belediye başkan adayı olması gündemde. 18 ilçede kadın belediye başkanı yok. Bu algıyı kırmak isteyen AK Parti’de Ayşe Sula Köseoğlu’nun adı gündeme gelmeye başladı. Köseoğlu’nun henüz bu konuda resmi bir açıklaması yok. Fakat “Partim beni nerede nasıl uygun görürse ben razıyım biz AK davanın yolcularıyız” diyen Köseoğlu’nun bu anlamda gelecek bir teklife de hayır dememesi bekleniyor. Ayşe Sula Köseoğlu belediye başkan adayı gösterilir, kazanırsa Trabzon kadın bir belediye başkanı ile de tanışmış olacak.

ANKARA’DA İKİ TRABZONLU

ALF Araştırma Şirketi, 13 - 18 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan araştırmada vatandaşa "Size göre oy vermeyi düşündüğünüz partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olmalı?" ve "Bu pazar yerel seçim olsa hangi partiye oy vereceksiniz?" sorularını yöneltti. Ankete göre Ankara hem CHP hem de AK Parti için kazanılması zor görünüyor. AK Parti: Yüzde 29,7 CHP: Yüzde  29,2 İYİ PARTİ: Yüzde 10,5 MHP: Yüzde  7,9 Yeşil Sol: Yüzde  3,9 Zafer Partisi: Yüzde 1,8 Yeniden Refah: Yüzde 1,6 Büyük Birlik Partisi: Yüzde 1,5 diğer: Yüzde 2,7 kararsız: Yüzde 11,2 Ankara’da kimi adayı olarak kimi görmek istersiniz sorusuna verilen cevaplar ise şu şekilde: Cumhur İttifakı Osman Gökçek: Yüzde 27,8 Süleyman Soylu: Yüzde 22,6 Turgut Altınok: Yüzde 15,5 CHP Mansur Yavaş: Yüzde 45,3 Fethi Yaşar: Yüzde  11,2 Alper Taşdelen: Yüzde 5,6 İYİ PARTİ Kürşad Zorlu: Yüzde 34,2 Koray Aydın: Yüzde 17,5 Adnan Beker: Yüzde 10,6 Ankara’da iktidar cephesinde Süleyman Soylu muhalefet cephesinde ise Koray Aydın iki Trabzonlu hemşehrimiz olarak ön plana çıkıyor.

KAPLAN’DAN AYAR’A MESAJ VAR

Trabzon’un değerli esnaflarından biri olan Oktay Kaplan aynı zamanda iyi bir milliyetçidir. Rahmetli Muammer Demeli’nin yönetiminde aktif bir siyaset pozisyonu vardı. MHP çatısı altında siyasetten kopmadı ama yaşanan bazı gelişmelerden dolayı kırıldı üzüldü. Kaplan, siyasette samimiyetin kaybolduğunu, dengelerin değiştiğini ifade ederek bu durumu değiştirmek de yine siyasetçilerin elinde olduğunu belirtti ve herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade etti. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ın başarılı olması için her zaman destek vereceklerini belirten Kaplan, “Ömer başkanın birleştirici, dayanışma ve kaynaşma anlayışı içinde siyaset yapması en büyük arzumuzdur” dedi.

SÜRMEN’E ÖNEMLİ GÖREV

AK Parti Trabzon eski Kadın Kolları Başkanı ve eski Trabzon Milletvekili Adayı Meryem Sürmen’e, MKYK üyesi olmasının ardından AK Parti’de üst düzey bir görev daha verildi. Sürmen, AK Parti Genel Merkezde, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yeni görevini sosyal medya hesabından paylaşan Sürmen, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ömer İleri’nin takdirleriyle atandığımız Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı görevinde Rabbim mahcup etmesin. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap