SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mega şehir Yomra

Mega şehir Yomra

23 Mart 2019 Cumartesi - 13:08




Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi





Sağıroğlu, ilçeyi küçük bir kasaba görüntüsünden 50 bin insanın yaşadığı mega şehre dönüştürdüklerini açıkladı
Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile seçim sürecini konuştuk. 2004 yılından itibaren 15 yıldır ilçede belediye başkanlığı yapan Sağıroğlu, Yomra’yı küçük bir kasaba görüntüsünden 50 bin insanın yaşadığı mega şehre dönüştürdüğünü söyledi. "İlçemize nifak sokmaya çalışanlar var" diyen Sağıroğlu, şunları söyledi: “Ben İbrahim Sağıroğlu olarak sizin bir evladınızım. Beni size, sizi Allah’a emanet ediyorum. İlçemize nifak sokmaya çalışanlar var. Biz şimdi hep beraber safları sıklaştırıyoruz, Allah’ın izni ile araya nifak giremeyecek. Nifak sokmak isteyenler de Yomra’nın ne olduğunu görecek." İşte Sağıroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

KASABADAN ŞEHRE DÖNÜŞTÜRDÜK




Yomra’ya küçük bir kasaba görüntüsünden şehir görüntüsüne kazandırdık. Buradaki en önemli lokomotifimiz, Karadeniz Bölgesi’nde hiç olmayan vakıf üniversitesi Avrasya’yı ilçemize kazandırdık. Ömrümüzün sonuna kadar belki de yapamayacak, kazandıramayacak olduğumuz bir üniversiteyi ilçemize kazandırdık. Orada iki bin öğrenci öğrenim görüyor. Diğer taraftan Kredi ve Yurtlar Kurumu ile istişare yaparak yurtları ilçemize kazandırdık. Bu yurtlarımızda 7 bin öğrenci kalıyor. İlçemizde 9 bin öğrenciyi misafir ediyoruz. Yomra’yı ben devralınca buranın 7 bin 800 nüfusu vardı. Şimdi Yomra’da sadece 9 bin öğrenci var. Nereden nereye!


YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇTIK




Dışarıdaki yatırımcılarımızı Yomra’ya davet ettik. Belediye yönetimi olarak onların her türlü yatırımda önünü açmak suretiyle ilçemizde hem istihdamı hem yatırımı hem de konutlaşmayı en yüksek seviyeye getirdik. İnşaatın hareketli olduğu bölgelerde istihdam da çözülüyor, katma değer de artıyor, ekonomik canlılık da geliyor. 

HALKI YANILTMADIK YANILTMAYIZ

Biz söylersek yaparız. Beyannamemizde yazdıklarımızın tamamı hem genel başkanımızın hem bakanlarımızın hem milletvekillerimizin hem teşkilatımızın hem de bizim taahhüdümüzdür. Biz bugüne kadar söylediklerimizi yaptığımız gibi bundan sonra da aynı sistem, aynı şevk aynı heyecanla durmak yok yola devam diyoruz.




DAYATMA VE TEHDiTLE iŞiMiZ OLMAZ

İyi Parti kurucu ilçe başkanımız Gündoğdu Bey 20 kişilik ekibi ile partiden istifa ederek bana desteğini açıkladı. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Mevcut ilçe başkanı mesnetsiz bir açıklama yaptı. Bunu da gülerek okudum. Bizim dayatmayla, tehditle işimiz olmaz. Biz Yomra’ya huzuru, barışı, kardeşliği getirdik. Ötekileştirme diye bir şey olamaz. Bana oy veren vermeyen herkesle eşit mesafede olurum. Hatta hizmetleri yerine getirirken özellikle oy vermeyenlere öncelik gösteririm. Oy verenlerle gönül bağım var. Onları daha sonra yerine getirebiliriz. Gündoğdu İskender’le ilgili ilçe başkanının açıklamalarına karşılık buradan ben de ona soruyorum: İyi Parti birinci sıra meclis üyesi adayı Davut Çakıroğlu, ilçemizde müteahhitlik yapan bir arkadaşımız, kardeşimizdir. İlçe başkanı Davut Çakıroğlu’na sorsun hangi baskı, hangi dayatma, hangi engelleme ile karşı karşıya kaldı? Bununla ilgili birçok örnek verebilirim ama bir tane veriyorum. Davut Bey kendilerinin liste başıdır. 





31 MART’TA LiDERiMiZE DESTEK OLMALIYIZ

Yeni Zelanda’da ibadetlerini yapmak üzere camide bulunan müslüman din kardeşlerimiz, hunharca, adice, kalleşçe, katilce katledildiler. Silahla kurşuna dizildiler. O silahların namlusunda Recep Tayyip Erdoğan yazıyor. Mazlumların ve mağdurların lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun bütün örneklerini görüyoruz. Geçmişte sınır ötesinde soydaşlarımıza zulüm yapıldığı zaman yazıklar olsun diye kınamaktan aciz olduğumuz yılları kimse unutmasın. Bugün gelinen noktada tüm soydaşlara, müslümanlara sahip çıkan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Onun bir hükümeti var. O hükümetin başında bir lider var. Lider dünya lideridir. Bunların hepsini koruyup kollayan bir liderdir. Bu lidere aziz milletimiz 31 Mart’ta vereceği destekle hem dünyaya hem PKK’ya hem DEAŞ’a hem de YPG’ye en güzel cevabı verecektir. 




5 YILDA BiR SAHAYA ÇIKMAM

Hem vatandaş hem de lider ve dava sevgisini buluşturmak suretiyle yolumuza devam ediyoruz. 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 15 yıl önce, ‘Kapım kapanmayacak’ dedim, 15 yıldır açık olarak tuttum. Aynı heyecan ve sistemle devam ediyor. ‘Telefonum 24 saat açıktır’ dedim, hiç kapatmadım. Her arayana cevap verdiğim gibi çözüm bulmak için de gayret sarf ettim. Halkımızın düğününde varım, cenazesinde varım, hastasında varım, bayramında varım, hüzünlü anında varım. 5 yılda bir ortaya aday olarak çıkıp pembe tablolar, samimiyetler çizenlerden değilim. 15 yıldır aynı sistemle çalışıyorum. Halkımızla iç içe kardeşliğimizi sevgi yumağına dönüştürdük. Ben onların evladıyım, kardeşiyim, abileriyim.


TARLADA İZİMİZ HARMANDA YÜZÜMÜZ VAR

Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Ben bu sözü her zaman söylüyorum. Biz 5 yılda bir gelenlerden değiliz. Her zaman tarladayız, orada izimiz vardır. Allah’a şükürler olsun harmana çıktığımızda da orada yüzümüz vardır. Biz diyoruz ki geçmişte izimiz var, geleceğe sözümüz var. Başın düşerse dara İbrahim Başkanı ara.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap