SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Meddah Trabzon'a geliyor

Meddah Trabzon'a geliyor

01 Mayıs 2023 Pazartesi - 13:16




AKM’de Anadolu’nun kadim hikaye anlatıcısı tiyatroseverlerle buluşacak.





Ünlü oyuncu Burak Tamdoğan’ın oynadığı “Meddah” isimli tiyatro oyunu 4 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Karadeniz Teknik .niversitesi (KT.) Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye koyulacak. “Meddah” isimli tiyatro için yapılan açıklamada, “Anadolu’nun kadim hikaye anlatıcısı Meddah’ı duydunuz mu? Leyla ile Mecnun’dan Kerem ile Aslı’ya, Ferhat ile Şirin’den Yusuf ile Züleyha’ya, Şahmeran’dan Köroğlu’na, Dadaloğlu’na, Karacaoğlan’a nice aşk hikayesini, nice kahramanlık hikayesini, nice ihaneti, nice gurbeti, nice vuslatı siz ile bugünlere taşıdı meddahlar.

Ustadan çırağa aktarılan bu hikayeler bir gün geldi yazıya döküldü. Döküldü ancak yazıdan ezberleyip anlatmayı sevemedi meddah. Seyircisi de sevmedi yazıdan ezberlenmiş olan hikayeyi. çünkü siz hakkı elinden alınmıştı. öyle ya; meddahın seyircisi oyuna katılır, hikayeyi yönlendirir, beğenmediği yere müdahale eder, değiştirir. Meddah oyunumuzda seyirciye müdahale hakkını geri veriyoruz. Müziği Zafer Aslan’ın, anlatısı ve şarkıları Burak Tamdoğan’ın performansıyla huzura gelecek oyunun yazılı tek metni bu okuduğunuz metindir. Bugünün koşullarında, yeni bir meddah yolculuğuna yoldaşlık etmeye çağırıyoruz sizi” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap