SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mağduriyet Yasası!

Mağduriyet Yasası!

20 Şubat 2019 Çarşamba - 12:25




İstimlak bedeli yüksek tutan yerlerde İmar Kanunu Madde 18 kullanılarak Karayolları ve DSİ gibi kurumlar belediye eliyle para ödenmeksizin vatandaşın





İmar Kanunu Madde 18 uygulamalarıyla birçok vatandaş mağdur olmaya devam ediyor. Yol yeşil alan gibi kamu alanlarının imar parsellerinde oluşan değer artışı karşılığında düzenlemeye giren parsel maliklerinden bedelsiz olarak alınıp kamunun eline geçmesi amacıyla hazırlanan İmar Kanunu madde 18 düzenlemesinde Karayolları ve DSİ’nin istimlak bedeli ödememek için belediyeler eliyle bu maddeyi kullandığı iddia ediliyor.

YAPILAŞMAYA ENGEL YOK

Trabzon’un Akyazı Mahallesi’nde 2015 yılında arazi satışı yapacak olan İsmail Albayrak, “Arazimi metrekaresi 600 TL’ye satmak üzere anlaştım. Anlaşmamızın akabinde Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne gittik. Karayolları bize “Sizin yerinizin 90 metre derinliğinde tünel geçiyor. Yapılaşmaya hiçbir engel bulunmuyor. Getir dilekçeni al cevabını” dedi. Ben de bunun üzerine öncelikle Ortahisar Belediyesi’ne imar durum belgesi almak için dilekçe yazdım. Ortahisar Belediyesi de beni Karayolları’na havale etti” dedi.

2 YIL CEVAP ALAMADI

Aradan geçen 2 buçuk yıllık süre zarfında dilekçesine cevap alamadığını kaydeden Albayrak, “Bana her seferinde “Dosyanız üzerinde çalışmalara devam ediliyor. Sana ya irtifa hakkı verilecek. Ya da arazini kamulaştıracağız. Yol ayrımları da senin arazinden geçtiği için dosyanda özel uygulama yapıyoruz. Parselinin en az yüzde 50’sini istimlak edeceğiz ya da irtifa hakkı vereceğiz” diye konuştu.


MADDE 18 UYGULANDI

2 yıl sonra aldığı cevabın “İdaremiz ar-ge dairesi başkanlığının raporunda ilgili parselde mevcut imar durumuna uyulmalıdır, herhangi bir işlemde mutlaka dairemiz görüşü alınmalıdır” olduğunu söyleyen Albayrak, “İlgili memurun değişen cvabı üzerine tepki göstermem üzerine bana “Yıldızlı Deresi ile Beşirli Deresi arasının istimlak bedeli 200 trilyon tuttu. Paramız olmadığı için topu büyükşehir belediyesine attık’ dedi. Bize istimlak bedeli ödenmemesi için Büyükşehir Madde 18 uygulaması yaptı” şeklinde konuştu.

KARAYOLLARI BEDEL ÖDEMESİN DİYE

Büyükşehir Belediyesi’nin arazisinde ihtiyaçtan dolayı Madde 18 uygulamasına gitmediğini belirten Albayrak, “Sırf Karayolları’nın bedel ödememesi için Büyükşehir arazimize el koydu. Fakat bitişikteki Yıldızlı’da olağanüstü kamulaştırma bedelleri ödendi. Metrekaresine 3 bin ila 5 bin TL. 800 metrekare arazim Karayolları tarafından işgal edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Haber: Fatih SAYGIN


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap