SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Liman halka arz olunur!

Liman halka arz olunur!

05 Ocak 2018 Cuma - 17:26




Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı, Türkiye’de bir ilke imza atarak talep toplama yöntemiyle hal





Trabzon Limanının halka arz olma konusunda bilgi vermek amaçlı toplantı düzenlendi. Toplantı, Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ve Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ev sahipliğinde gerçekleşti. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Genel Müdür Muzaffer Ermiş, Trabzon Limanının halka arz fiyatının 15.50 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, “Doğu Karadeniz’in en büyük liman konumunda olan Trabzon Limanının,önümüzdeki 5 yıl için dağıtılabilir karının en az yüzde 70’inin nakit dağıtılmasını öngörüyoruz” dedi. Aynı zamanda halka arzın Ocak ayında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

ERZİNCAN DEMİRYOLU…

Türkiye limanları arasında Trabzon Limanının halka arz edilmesi ile bir ilke imza attıklarını ifade eden Ermiş, limanın her yıl büyüme hacminin 7,7 olduğunu söyleyerek halka arz ile şehirle birlikte büyümek istediklerini kaydetti. Ermiş, aynı zamanda limanın potansiyelini artıracak, Trabzon halkının beklentisi olan demiryolu aksı ile ilgili de “Kuzey’in parlayan yıldızı Trabzon’dur. Demiryolu aksı Trabzon-Erzincan-Kars olursa oradan İran’a pazarına ulaşmak daha rantabl olacaktır. Aynı zamanda Ermenistan sorunu çözüldüğünde Trans-Kafkas hattı Trabzon’a katkı sağlayacaktır. Çin’e uzanan en kısa yoldur. Umut ediyorum ki Türkiye’de kaçak çalışan yüz bin Ermeni vatandaşın yöneticileri de biran önce bu gerçekleri görür ve bu iki ülkenin kucaklaşmasının kendi önlerini açacak olduğunun farkına varırlar” dedi.

YATIRIMCIYA GÜVEN VERİYOR

Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Nakit yaratma potansiyeli son derece güçlü olan Trabzon Limanının halka arzına aracılık etmek bize büyük heyecan veriyor. Trabzon Limanı döviz bazlı gelir yapısı ile yatırımcılara doğal bir korunma sağlayacak. İstikrarlı kar büyümesi ile borsanın önemli temettü oyuncularından birisi olacaktır.” 


Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap